Μέξας: «Μας έδωσε... ανάσα αυτή η νίκη»

Κάτια Πετροπούλου
Μέξας: «Μας έδωσε... ανάσα αυτή η νίκη»

bet365

Μια νίκη-ανάσα ήταν αυτή επί της Κύμης για τον Απόλλωνα, όπως τόνισε ο Κώστας Μέξας. «Όταν είναι έτοιμος, τότε θα παίξει», είπε για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο Απόλλων Πάτρας πήρε μια σημαντική νίκη, καθώς επικράτησε με 75-60 της Κύμης και ο Κώστας Μέξας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα.

«Για εμάς ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτό είχα πει και στους παίκτες μου από το ξεκίνημα της εβδομάδας, που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε για το παιχνίδι. Ξέραμε ότι παίζουμε με μια ομάδα με ρόλους, αμυντική νοοτροπία και συγκεντρωση, η οποία εάν μας παρέσυρε στο ρυθμό της, τότε θα είχαμε προβλήματα. Τα παιδιά, ευτυχώς, μπήκαν συγκεντρωμένα στο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο μας που έχουμε κάνει φέτος και στην επίθεση και στην άμυνα, καθώς οι παίκτες μου διάβασαν το παιχνίδι της Κύμης, είχαν αυτοπεποίθηση, πήραν καλά σουτ με αποτέλεσμα να παρουσίασουν την εικόνα που όλοι θέλαμε.

Όπως είδαμε, όμως, η Κύμη δεν ήθελε πολύ στο δευτερο ημίχρονο για να γυρίσει το παιχνίδι. Ξαφνικά, χάσαμε τη συγκέντρωση μας, δεν κάναμε πράγματα συγκεντρωμένα μέσα στο γήπεδο και επιτρέψαμε στην Κύμη να μπει στον αγώνα και πάλι. Δείξαμε όμως χαρακτήρα, βάλαμε μεγάλα σουτ και φτάσαμε στη νίκη.Η άμυνα μας για τρία δεκάλεπτα ήταν πολύ καλή και από αυτή θα πρέπει να παίρνουμε ρυθμό, αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Για εμάς ήταν μια σημαντική νίκη, που μας έδωσε μια ανάσα. Βέβαια, το πρωτάθλημα έχει δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας για να παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Όσον αφορά τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως όταν είναι έτοιμος θα παίξει: «Όταν θα είναι έτοιμος ο Σχορτσιανίτης θα παίξει. Είναι ένα παιδί που έχει να παίξει παιχνίδι από τον περασμένο Απρίλη. Με το κορμί που έχει θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Θα τον βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσει για να μπει πιο ενεργά στην ομάδα και να πάρει χρόνο συμμετοχής. Θέλει όμως υπομονή και εμείς την έχουμε. Άλλωστε υπάρχουν άλλοι 14 παίκτες που μπορούν να μας δώσουν λύσεις. Όταν νιώσει έτοιμος θα τον βάλουμε να παίξει, δεν είμαστε τρελοί».

Από πλευράς παικτών, ο Τάιλερ Καλινόσκι ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην Κύμη για την προσπάθεια της. Εμείς μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και καταφέραμε να κάνουμε καλή δουλειά, παίρνοντας μια σημαντική διαφορά πόντων. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μπήκαμε μουδιασμένα με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό η Κύμη και να μας πλησιάσει στο σκορ. Αντιδράσαμε όμως την κατάλληλη στιγμή και φτάσαμε στη νίκη. Εαν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλα τα δεκάλεπτα του αγώνα και όχι στα τρία από τα τέσσερα τότε πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια μεγαλυτερη διαφορά πόντων. Κρατάμε τη νίκη και τα θετικά στοιχεία που βγάλαμε στο παιχνίδι και συνεχίζουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα