Πρίφτης: «Δεν θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Πρίφτης: «Δεν θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του Άρη, την επιστροφή του Έρικ Μπάκνερ και τις επτά σερί νίκες των «κίτρινων».

«Το παιχνίδι, σε συνέχεια των προηγούμενων αγώνων, δείχνει τη βελτίωσή μας. Αυτό δε θα σημαίνει τίποτε αν δεν συνεχίζουμε να είμαστε σοβαροί. Πρέπει να ξεκουραστούμε λίγο γιατί έχουμε σημαντικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Οι παίκτες είχαν σοβαρότητα και συγχαρητήρια και στο Λαύριο γιατί ήταν ανταγωνιστικό. Παίζει με έναν επικίνδυνο – για τον αντίπαλο – τρόπο» επισήμανε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Άρη μετά τη νίκη επί του Λαυρίου.

Ερωτηθείς για το αν οι διαδοχικές νίκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογία με την οποία θα πάει ο Άρης στον κρίσιμο μήνα Ιανουάριο, απάντησε: «Έχουμε βελτιωθεί, αυτή η εικόνα δεν αλλάζει. Και νωρίς παίζαμε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου. Θα αποτελέσει μια επιβεβαίωση η διαδρομή του Γενάρη για το επίπεδο βελτίωσης και ανθεκτικότητας αλλά και χαρακτήρα που αποκτήσαμε».

Σχετικά με την απόφασή του να μην κυνηγήσει η ομάδα του τους 100 πόντους αλλά να δείξει σεβασμό στον αντίπαλο, είπε: «Είμαι εναντίον αυτής της κίνησης. Είναι στο πλαίσιο της σοβαρότητας και του σεβασμού στον αντίπαλο. Για μένα δεν έχει αξία το να πας στους 100 πόντους. Δεν είχα δίλημμα, ήμουν από την αρχή σίγουρος ότι αυτό που έγινε, έπρεπε να γίνει. Το έχουμε ξανακάνει. Τι σημαίνει το 100; Γιατί να δώσω ένα κίνητρο στον αντίπαλο όταν θα παίξω εκτός έδρας για μια χαζή κίνηση; Τώρα το σκέφτομαι και απλά το εκφράζω. Τι επιβεβαιώνω; Υπάρχει κι αυτή η εκδοχή. Δίνουμε μεγαλύτερη έκταση στο συγκεκριμένο θέμα απ’ όσο πρέπει. Η εικόνα της ομάδας ήταν αυτή που ήταν, δεν έχει σημασία αν οι 98 πόντοι γίνουν 100».

Σε ερώτηση για την επιστροφή του Έρικ Μπάκνερ, σημείωσε: «Η ομάδα ήδη έχει προβλήματα δεδομένα. Και ο Τζένκινς παίζει με πρόβλημα στον καρπό. Ο Μούτρος έχει ένα χρόνιο πρόβλημα αλλά έχει επιδεινωθεί η κατάστασή του. Θα μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά θελήσαμε να τον ξεκουράσουμε. Ο Μπάκνερ έχει καλή ανταπόκριση στους τραυματισμούς, αισθάνεται καλύτερα και ζήτησε ο ίδιος να γυρίσει. Αυτά είναι μικροπροβλήματα τα οποία δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε προπόνηση. Ο Χρηστίδης έχει οστικό οίδημα και δεν θα κάνει προπόνηση για τις επόμενες δύο εβδομάδες»

Σε ερώτηση για το αν θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση του Μαρμπλ, απάντησε: «Δεν θέλω να αναλύσω, απλώς δεν θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης. Αργότερα δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να συμβεί γιατί αυτή η χρονιά βγάζει συνεχώς νέα δεδομένα. Δεν βλέπουμε κάτι άλλο. Τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από έναν τραυματισμό, μία ήττα, υπάρχουν όμως και τα οικονομικά δεδομένα. Να δούμε επίσης αν μας χρειάζεται. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί την απουσία με το υπάρχον ρόστερ. Δεν έχουμε αμφιβολίες, αλλά εμπιστοσύνη στους παίκτες».

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Θόδωρος Ζάρας: «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι. Πήραμε διαφορά αρκετά νωρίς και δεν κινδυνέψαμε γιατί είχαμε συγκέντρωση. Το Λαύριο αντέδρασε με τα τρίποντα και το καλό ποσοστό. Εμείς πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι γιατί ακολουθεί ένας δύσκολος μήνας».

Σε ερώτηση σχετικά με τις επτά συνεχόμενες νίκες σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα, απάντησε: «Οι νίκες δίνουν ώθηση. Οι νίκες δείχνουν βελτίωση. Στην κυκλοφορία της μπάλας γιατί όταν την κυκλοφορείς τότε βγάζεις πιο εύκολα σουτ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα