Βλασσόπουλος: «Τα παιδιά αυτά πρέπει να παίζουν»!

Βλασσόπουλος: «Τα παιδιά αυτά πρέπει να παίζουν»!

Κάτια Πετροπούλου
Βλασσόπουλος: «Τα παιδιά αυτά πρέπει να παίζουν»!

bet365

Στο λίγο χρόνο συμμετοχής που παίρνουν οι μικρότεροι παίκτες στις ομάδες τους αναφέρθηκε ο Γιώργος Βλασσόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να τους δίνοται περισσότερες ευκαιρίες.

Μια... γλυκόπικρη γεύση άφησε το Eurobasket U18 στην Εθνική Εφήβων, σύμφωνα με τον Γιώργο Βλασσόπουλο, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τερμάτισε στην 9η θέση και παρέμεινε στην Α' Κατηγορία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Σερβίας (74-67), έκανε ειδική αναφορά στο χρόνο συμμετοχής που παίρνουν οι αθλητές του στους συλλόγους τους, λέγοντας πως τα παιδιά αυτά αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες.

«Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δεχθήκαμε μόνο 24 πόντους. Μιλήσαμε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια και είπαμε πως πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια στην προσωπική άμυνα, καθώς εκεί εντοπίστηκε κυρίως το πρόβλημα στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε σε αυτό το κομμάτι, ακόμη κι όταν δίναμε βοήθειες, οι επιστροφές ήταν άμεσες και αυτό μας βοήθησε. Συν το γεγονός πως είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση, βγήκαν ελεύθερα σουτ και έτσι από το -12 φτάσαμε στη νίκη.

Στο τέλος της διοργάνωσης μένει μια... γλυκόπικρη γεύση, γιατί δεν καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που δείξαμε τελικά πως είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε. Μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Το τουρνουά αυτό ήταν πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τα παιδιά που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά να παίζουν, να έχουν παιχνίδια που να "καίει" η μπάλα όλο το χρόνο, για να βρουν το ρυθμό τους και να βελτιωθούν. Ακόμη και αυτές τις μέρες φάνηκε η διαφορά από παιχνίδι σε παιχνίδι σε κάποια από τα παιδιά αυτά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους συνεργάτες μου και τα μέλη της αποστολής, γιατί πραγματικά η βοήθειά τους όλες αυτές τις μέρες ήταν ιδιαίτερα σημαντική», ήταν τα λόγια του Γιώργου Βλασσόπουλου.

Ο Γιάννης Αγραβάνης υποστήριξε: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, όπως όλα τα παιχνίδια σε αυτή τη διοργάνωση. Πολύ περισσότερο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα όπως η Σερβία που είναι καλή και έχει παράδοση. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στον αγώνα, αλλά είχαμε μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος, παίξαμε καλή άμυνα, πήγαμε σε καλές επιθέσεις, βρήκαμε σκορ και καταφέραμε να πάρουμε και τη νίκη. Υπήρχαν πολλές δυνατές ομάδες. Σε γενικές γραμμές παρουσιαστήκαμε αρκετά καλοί, αλλά θα μπορούσαμε στην αρχή να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα με την Τουρκία ή να παλέψουμε περισσότερο τον αγώνα με τη Γερμανία και να φτάσουμε έτσι στους οχτώ. Μας μένει πως παλέψαμε σε κάθε παιχνίδι και προσπαθήσαμε κάθε στιγμή για το καλύτερο δυνατό, μέσα από την κατάσταση όπως αυτή τη διαμορφώθηκε, μετρώντας τέσσερις νίκες στο φινάλε της διοργάνωσης».

Τέλος, ο Στάθης Παπαδάκης είπε: «Γνωρίζαμε πως θα ήταν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διοργάνωση με συνεχόμενους δύσκολους αγώνες, έχοντας βρεθεί και σε έναν δυνατό όμιλο. Η προετοιμασία δεν θα μπορούσε να είναι όπως έπρεπε, δεδομένης της χρονικής στιγμής που έγινε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έπρεπε όμως να ανταπεξέλθουμε. Και πιστεύω πως το καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό, κλείνοντας τη διοργάνωση με απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες.

Βρεθήκαμε στην ένατη θέση, η οποία πιστεύω πως κάπου μας αδικεί, αν μπορούμε να το πούμε. Μπορούσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να κοιτάξουμε ίσως και για κάτι παραπάνω. Αφού αυτό δεν έγινε στην πρώτη φάση, έπρεπε από εκεί και πέρα να ανασυνταχθούμε, να σώσουμε την ομάδα και να κερδίσουμε σημαντικούς αγώνες, γιατί κι εμείς θέλαμε κάτι να δείξουμε. Σίγουρα για όλους μας είναι μια μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία».

 

Τελευταία Νέα