Το «BasketBall Shooting Camp 2016» στην Αθήνα (pics)

Gazzetta team
Το «BasketBall Shooting Camp 2016» στην Αθήνα (pics)

bet365

H «Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών» διοργανώνει στην Αθήνα camp για νεαρούς αθλητές με ειδίκευση στο σουτ.

Η ενημέρωση για το «BasketBall Shooting Camp 2016» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αναφέρει:

«Το αθλητικό σωματείο που έχει ως αυτοσκοπό της ύπαρξης του την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών αθλητών καινοτομεί για ακόμα μία χρονιά. Η «Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών» πρωτοπορεί και ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζεσαι σε καλεί να συμμετάσχεις σε ένα χριστουγεννιάτικο τριήμερο Camp διαφορετικό απ' όσα έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα!

Έχοντας καθιερωθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη ως ένα από τα καλύτερα προπονητικά προγράμματα το "BasketBall Shooting Camp 2016" επιστρέφει για να κάνει και φέτος τη διαφορά. Το εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα που κέντρισε το ενδιαφέρον των Βέλγων και ταξίδεψε μέχρι το μακρινό Λέουβεν, έρχεται και φέτος για να κάνει τη διαφορά με την πρωτοποριακή του προσέγγιση πάνω στην ανάπτυξη των νέων αθλητών.

Για ένα τριήμερο (27-28-29 Δεκεμβρίου) 35 παιδιά από 10 έως 20 ετών θα δουλέψουν στα δύο κλειστά γήπεδα του ALL STAR ARENAστο ΟΑΚΑ υπό τις οδηγίες καταξιωμένων και άρτια καταρτισμένων προπονητών πάνω στο νευραλγικό κομμάτι του σουτ. Το "BasketBall Shooting Camp 2016" διαφέρει από ό,τι έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα γιατί δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια στον μηχανισμό του σουτ, ενώ η βελτίωση σημαντικών παραμέτρων που συμβάλουν στην μεγιστοποίηση της απόδοσης κατά την εκτέλεση σε συνθήκες αγώνα αποτελεί το ζητούμενο του εξειδικευμένου προπονητικού προγράμματος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με τεράστια επιτυχία από τον κόουτς Δημήτρη Γκόφα.

Ο υπεύθυνος και διευθυντής της ακαδημίας, Δημήτρης Γκόφας, έχει εκπονήσει και σχεδιάσει το θερινό αθλητικό πρόγραμμα των Αρσακείων Σχολείων, το «1ο Papaloukamp» του Θοδωρή Παπαλουκά, του Πανελληνίου ΓΣ. και του αθλητικού συλλόγου Νίκη Αμαρουσίου. Στην προπονητική ομάδα βρίσκονται και δύο προπονητές που ως παίκτες στην Α1 είχαν ποσοστό στα τρίποντα άνω του 35%, ο Θοδωρής Αποσκίτης (Περιστέρι, Παπάγου. Τη σεζόν 1993-94 πρώτος στην Α1 με 43%) και ο Μίλος Παβλίσεβιτς (Ηράκλειο, Σπόρτιγκ).

Το μπασκετικό... μενού του τριημέρου (27-28-29/12) περιλαμβάνει:

1. Ανάλυση όλων των φάσεων του σουτ σε video room όπως συμβαίνει σε επαγγελματικές ομάδες υψηλού επιπέδου

2. Προπόνηση στην εκτέλεση του σουτ με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο

3. Ατομικό report με συγκεκριμένες οδηγίες για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά

4. Μέτρηση του χρόνου πτήσης (hang time) και σύγκριση με του καλύτερους αθλητές του N.B.A

5.Εκτέλεση του τεστ της Κινέζικης ομοσπονδίας μπάσκετ από το οποίο κρίνεται η συμμετοχή των αθλητών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

6. Εκμάθηση του σωστού τρόπου τρεξίματος για την ελαχιστοποίηση των τραυματισμών με τη χρήση του προγράμματος, ArtofMovement, το οποίο μας θυμίζει ξανά πώς πρέπει να τρέχουμε και να κινούμαστε με φυσικό τρόπο δίνοντας έμφαση στη τεχνική, στη στάση σώματος και στη συχνότητα διασκελισμού. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται δρομική οικονομία, χαμηλότερες φορτίσεις στο μυο-τενόντιο σύστημα και καλύτερη απόδοση.

Στο "BasketBall Shooting Camp 2016" το ζητούμενο είναι η έμφαση στη λεπτομέρεια κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή σχολής επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, ΕΚΠΑ, Γιώργο Παραδείση. Όντας εξειδικευμένος στην ανάλυση της κίνησης με στόχο την τελειοποίηση της τεχνικής ικανότητας, ο Γιώργος Παραδείσης σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γκόφα χρησιμοποιούν το scouting και το video analysis για να βοηθήσουν πολλούς επαγγελματίες αθλητές και ομάδες να επιτύχουν την επιθυμητή βελτίωση στη μηχανική των κινήσεων τους. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση τους είναι δεδομένο ότι θα παρέχουν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες στον κάθε αθλητή που θα βρίσκεται από τις 28 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στο «All Stars Arena» του ΟΑΚΑ.

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να δουλέψουν δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια. Αυτό μπορεί να γίνεται σε βάρος του κέρδους, όμως σε αυτό το κομμάτι βοηθάει η χορηγός εταιρεία EDEKA A.E. (τεχνική μελετητική εταιρία που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα του τεχνικού κόσμου και αναπτύσσεται με έντονη δυναμική επεκτείνοντας συνεχώς τις δραστηριότητές της τόσο γεωγραφικά όσο και από πλευράς παρερχόμενων υπηρεσιών προς όλους), η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων.

* Για να επιτευχθεί η επιθυμητή έμφαση στην λεπτομέρεια κάθε προπονητής θα έχει υπό την εποπτεία του ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι 4 αθλητές. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 90 ευρώ

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891)».

 

Τελευταία Νέα