Γαλατάσαραϊ - Αρμάνι Μιλάνο 83-80 (vid)

Gazzetta team
Γαλατάσαραϊ - Αρμάνι Μιλάνο 83-80 (vid)
Σε έναν αγώνα γκραν γκινιόλ η Γαλατάσαραϊ πέτυχε την 4η διαδοχική εντός έδρας νίκη της καθώς επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνου με 83-80.

Σε παράλληλους δρόμους κινήθηκαν Γαλατάσαραϊ και Αρμάνι Μιλάνο στο πρώτο ημίχρονο. Οι Τούρκοι βασίστηκαν στον επιθετικό ρυθμό των Μίτσοφ, Σιλμπ αλλά και στην ευστοχία τους στα σουτ τριών πόντων καθώς στο τέλος του πρώτου μέρους είχαν 7/13 προσπάθειες και ποσοστό 54,9%.

Αντιθέτως, η Αρμάνι… έσπασε τα καλάθια με 1/9 προσπάθειες ενώ μάταια έψαξε τους δικούς της ηγέτες. Ως εκ τούτου, μετά τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, η Γαλατάσαραϊ άρχισε να χτίζει διαφορά η οποία έφθασε στα επίπεδα των εννιά πόντων (21-12). Με τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ να σουτάρει με ποσοστό άνω του 60% στα τρίποντα, η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (31-21, 15’).

Κάθε προσπάθεια επιστροφής από την Αρμάνι… γκρεμιζόταν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Με κόπο και ιδρώτα, οι Ιταλοί μείωσαν σε 33-30 (18’), αλλά μέσα σε 35’’ δέχθηκαν δύο τρίποντα και σε δύο αγωνιστικά λεπτά 10 πόντους με συνέπεια να βρεθούν στο -11 (43-32) με το τέλος του ημίχρονου.

Η διαφορά έφθασε έως και στα επίπεδα των 16 πόντων (48-32) έπειτα από ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο αλλά όπως συνέβη και στους προηγούμενους εντός έδρας αγώνες, η Γαλατάσαραϊ δεν έχει τον τρόπο διατήρησης των μεγάλων διαφορών. Κυρίως όμως η Αρμάνι ανέβασε τη… γραμμή άσκησης της πίεσης αλλά και το μέγεθος αυτής. Αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς ήταν το επιμέρους σκορ 8-20 και η μείωση της διαφοράς (56-52, 27’). Με όπλο την έξτρα πάσα στον Τάιους η Γαλατάσαραϊ άντεξε στην αντεπίθεση των Ιταλών και στο τέλος της περιόδου είχε το προβάδισμα με 62-59.

Η τελευταία περίοδος είχε άγρια ομορφιά. Όλα ξεκίνησαν από την αρχή έπειτα από τα πρώτα δύο λεπτά (62-62) για να ακολουθήσουν διαδοχικές εναλλαγές στο σκορ. Ο Γκιουλέρ εξελίχθηκε σε φύλακας άγγελος της Γαλατάσαραϊ καθώς την κράτησε όρθια (72-72, 37’) στο χρονικό σημείο όπου η Αρμάνι προσπαθούσε να ξεφύγει βασιζόμενη στην ευστοχία της στα σουτ τριών πόντων (σ. σ. οι Ιταλοί είχαν 8/14 τρίποντα στο δεύτερο μέρος). Τελικώς όλα κρίθηκαν σ’ ένα φόλοου του Τάιους και στο τελευταίο άστοχο σουτ του Σάντερς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί ο ο Άλες Τάιους μάζεψε ένα ακόμη σκουπίδι (20’’ πριν το τέλος) και με φόλοου κάρφωμα έκανε το 81-80, ενώ ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ αφού έβαλε και τις τέσσερις κρίσιμες βολές, χρησιμοποίησε έξυπνα το 4ο ομαδικό φάουλ της ομάδας του. Στην εξίσωση μπαίνει και η κακή τελευταία επίθεση της Αρμάνι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπλέικ Σιλμπ στο πρώτο ημίχρονο, στα δύσκολα «μίλησαν» για τη Γαλατάσαραϊ οι Γκιουλέρ, Τάιους σε σημείο όπου η άμυνα της Αρμάνι είχε εξουδετερώσει τον Μίτσοφ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τίμπορ Πλάις είναι ή του ύψους ή του βάθους. Το απέδειξε και χθες όπου στα περίπου 15 λεπτά συμμετοχής του και παρά το ύψος του ήταν… αόρατος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αυτός ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά σε έναν. Ο Γκοκσενίν Κοκσάλ μπήκε στο παρκέ ως λύση ανάγκης, έκανε ένα κλέψιμο, έβαλε κι ένα τρίποντο κάνοντας το 77-72 σε σημείο όπου η Αρμάνι έδειχνε έτοιμη να πάρει τα ηνία του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Σάντερς αστόχησε στην κρίσιμη επίθεση της Αρμάνι. Τα υπόλοιπα έχουν μικρή σημασία.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Σε ένα ακόμη παιχνίδι η Γαλατάσαραϊ ξέφυγε με διαφορά 16 πόντων (όπως και με την Μπαρτσελόνα αλλά την έχασε σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Αρμάνι είναι καλύτερο να ξεχάσει το πώς έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Άλεξ Τάιους στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στο 38’ κι ενώ το σκορ ήταν 77-72 υπέρ της Γαλατάσαραϊ.

Δεκάλεπτα: 21-15, 43-32, 62-59, 83-80