Ήττα-σοκ για Ολυμπιακό και αποκλεισμός από το Eurocup

Ήττα-σοκ για Ολυμπιακό και αποκλεισμός από το Eurocup

Gazzetta team
Ήττα-σοκ για Ολυμπιακό και αποκλεισμός από το Eurocup
Μια ήττα-σοκ υπέστη ο Ολυμπιακός από την Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε, με 72-59, στον τελευταίο αγώνα του ομίλου, και δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Eurocup.

Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο μπήκε για τον Ολυμπιακό, καθώς ηττήθηκε από την Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε με 72-59, στην Σλοβακία, και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί και τη διαφορά των 7 πόντων, προκειμένου να συνεχίσει στη διοργάνωση,

Οι «ερυθρόλευκες», 1'32'' πριν τη λήξη του αγώνα μείωσαν στους 9 πόντους (68-59) με τρίποντο της Ζωής Δημητράκου,ωστόσο δεν κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά στο -7, ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Από τις νικήτριες ξεχώρισε η Όμπλακ με 22 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό η Κάιζερ επίσης με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-25, 54-43, 72-59.

Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε (Πέτερ Γιάνκοβιτς): Όμπλακ 22, Άλεν 7, Ζίρκοβα 7, Γιανοσκίκοβα, Μπαλίντοβα 8, Στεχλίκοβα 5, Γιουρτσένκοβα 5, Κουπτσίκοβα 8, Μπαχ 10, Μπλανάροβα, Μπαμπούροβα.

Ολυμπιακός (Ελένη Καπογιάννη): Σταμάτη 3 (1), Χατζηνικολάου 4, Χόντζις, Μάλτση 8, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 3, Γιοβάνοβιτς, Φουράκη, Καλτσίδου 11 (1), Δημητράκου 6 (1), Κάιζερ 22.

Η Ελένη Καπογιάννη, μετά τη λήξη του αγώνα είπε: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι και ήμασταν πολύ αγχωμένοι. Δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε με τον τρόπο που θέλαμε και στην άμυνα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το αποτέλεσμα ήταν να προηγείται συνέχεια ο αντίπαλός μας με 10-12 πόντους και εμείς να κυνηγάμε. Αυτό από μόνο του είναι ένας αρνητικός παράγοντας. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε. Πιέσαμε αλλά δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Είμαστε πάρα πολύ λυπημένοι από αυτή την εξέλιξη γιατί θεωρούμε ακόμα και τώρα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και πρέπει να μαθαίνουμε. Δεν μπορώ να πω ότι τακτικά αποτύχαμε. Ήμασταν μέσα στο στόχο μας απλά έπρεπε να κάνουμε τα πιο ατομικά πράγματα, λίγο καλύτερα. Όταν είσαι αγχωμένος είναι λογικό να μην εκτελείς με καλά ποσοστά».