Κρέσπι: «Ρωτήστε τον Χάκετ για τον χαρακτήρα του Τζεντίλε!»

Κρέσπι: «Ρωτήστε τον Χάκετ για τον χαρακτήρα του Τζεντίλε!»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Κρέσπι: «Ρωτήστε τον Χάκετ για τον χαρακτήρα του Τζεντίλε!»

bet365

Ο Ιταλός προπονητής Μάρκο Κρέσπι μίλησε στο gazzetta.gr για την οικογένεια Τζεντίλε που τον... κυνηγά σε κάθε βήμα και τις φήμες για τον χαρακτήρα του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού!

Ο πρώην πρόεδρος της Μοντεπάσκι, Φερντινάντο Μινούτσι, κατέστρεψε ό,τι έχτισε, με τη Σιένα να υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τον μπασκετικό χάρτη και να ξεκινήσει από το μηδέν μετά τους τελικούς της Serie A το 2014 με την Αρμάνι Μιλάνο, ανίκανη να καλύψει τα χρέη που δημιούργησε ο άνθρωπος, ο οποίος την έκανε μία εκ των δυνάμεων της Ευρώπης.

Η Αρμάνι κατέκτησε, εν τέλει, τον τίτλο στο Game 7 με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε στο ρόστερ της και ο πρώην κόουτς της Σιένα, Μάρκο Κρέσπι μίλησε στο gazzetta.gr για τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού και τον χαρακτήρα του ενώ δικαιολόγησε την αποχώρησή του από το Μιλάνο, τονίζοντας με νόημα πως «αν σε απατήσει η γυναίκα σου, όλα διαλύονται!».

«Κατ' αρχάς, η οικογένεια Τζεντίλε με κυνηγά σε κάθε μου βήμα! Βλέπω τους Τζεντίλε από την αρχή της καριέρας μου (γέλια)! Ήμουν ασίσταντ κόουτς στην εθνική Ιταλίας U-18 την περίοδο που ο Νάντο ήταν ο πόιντ γκαρντ εκείνης της ομάδας (σ.σ. 1985-'87). Επίσης, ήμουν ασίσταντ κόουτς του Μπόγκτναν Τάνιεβιτς όταν η Ολίμπια Μιλάνο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας το 1996, με τον μπαμπά Τζεντίλε στο ρόστερ. Επίσης αντιμετώπισα τον Αλεσάντρο στους τελικούς του 2014 (σ.σ. η Αρμάνι κατέκτησε τον τίτλο με 4-3 νίκες στη σειρά με την Μοντεπάσκι Σιένα) ενώ ήμουν προπονητής του αδελφού του, Στέφανο, στην Καζάλε Μονφεράτο! Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι τους ξέρω πάρα πολύ καλά.

Σε ό,τι αφορά τον Αλεσάντρο, παίξαμε για τελευταία φορά αντίπαλοι το 2014, στο Game 7 των τελικών στη Serie A. Το Μιλάνο κατέκτησε τον τίτλο και ο Σάντρο ήταν ένα σπουδαίο κομμάτι στο πρότζεκτ της Αρμάνι. Όλοι λένε ότι ο Τζεντίλε έχει τεράστιο potential και μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη υψηλού επιπέδου. Διαφωνώ. Ο Αλεσάντρο είναι ήδη παίκτης που ανήκει στο top επίπεδο! Το απέδειξε το 2014, οδηγώντας την Αρμάνι Μιλάνο στο πρωτάθλημα. Το επιβεβαίωσε έναν χρόνο αργότερα στην EuroLeague με την Αρμάνι. Είναι ένας σπέσιαλ τύπος, ένας ξεχωριστός χαρακτήρας κι ένα τεράστιος παίκτης! Ένα πραγματικά ξεχωριστό παιδί που μπορείς να καταλάβεις από την πρώτη στιγμή πως θα βγει μπροστά στα δύσκολα.

Λένε ότι ο χαρακτήρας του είναι αμφιλεγόμενος. Ότι δεν είναι ο πιο... εύκολος άνθρωπος στον κόσμο. Σας παραπέμπω στα λεγόμενα του Ντάνιελ Χάκετ. Σε μια ιδιωτική κουβέντα που είχα με τον Ντάνι, μού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλεσάντρο! Υπάρχουν φήμες ότι οι δυο τους έχουν πολύ κακές σχέσεις! Όλα αυτά είναι μαλ... ίες! Μπορείτε να του μιλήσετε. Ο Χάκετ ήταν απολύτως ειλικρινής, μιλώντας μου για τον Σάντρο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, να είναι επιθετικός και καλός στο ποστ απ παιχνίδι του, δεν θα κάνει κατάχρηση ντρίμπλας ενώ μπορεί να σε σκοτώσει στο transition! Είναι αλήθεια ότι φέτος δεν σουτάρει καλά όμως το πιο σημαντικό είναι βρει ξανά την αυτοπεποίθησή του.

Τώρα σε ό,τι αφορά τον λόγο που αποχώρησε από την Αρμάνι, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Αλεσάντρο θέλει να έχει δίπλα του ανθρώπους που μπορεί να εμπιστεύεται και όχι άτομα που είναι politically correct. Είναι σαν τον παντρεμένο. Αν σε απατήσει η γυναίκα σου, όλα διαλύονται. Δεν έχει σημασία ποιος έκανε λάθος. Η κατάσταση δεν διορθώνεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης δεν έχει καλές σχέσεις με το κλαμπ. Θα το πω ξανά. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι ένας σπέσιαλ τύπος. Δείξτε του εμπιστοσύνη και θα δείτε απίθανα πράγματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα