Χατζηνικολάου: «Ήρθαμε για την πρόκριση»

Χατζηνικολάου: «Ήρθαμε για την πρόκριση»

Gazzetta team
Χατζηνικολάου: «Ήρθαμε για την πρόκριση»
Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού βρίσκεται στη Σλοβακία ενόψει του αγώνα με την Κόζιτσε και η Όλγα Χατζηνικολάου παραδέχτηκε ότι η αποστολή των «ερυθρόλευκων» δεν θα είναι εύκολη.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πρόκριση στο παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του EuroCup Γυναικών. Η κρίσιμη αναμέτρηση με την Κόζιτσε θα διεξαχθεί την Πέμπτη (15/12, 19:00) κι έχει ιστορική σημασία για τις «ερυθρόλευκες», οι οποίες διεκδικούν την πρόκριση στην επόμενη φάση, στην πρώτη τους παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

O Ολυμπιακός θέλει να υπερασπιστεί την 2η προνομιούχο θέση που κατέχει με 8 βαθμούς στον 4ο όμιλο, έναντι της Γκουντ Έιντζελς που ακολουθεί με 7 πόντους και βρίσκεται στην 3η θέση.

Στον Ολυμπιακό αρκεί για να προκριθεί και η ήττα μέχρι και 7 πόντους διαφορά αφού είχε επικρατήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 85-78. Και αυτό γιατί μετά από την επικράτηση με 35 πόντους διαφορά (93-58) στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αλούιβεντ Μίσκολτς, ο Ολυμπιακός υπερτερεί στη διαφορά επίθεσης και άμυνας στον όμιλο που θεωρείται επόμενο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Όλγα Χατζηνικολάου δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Ήρθαμε στη Σλοβακία με μοναδικό στόχο την πρόκριση. Γνωρίζουμε ότι η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη και ότι το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού, όμως είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες και θέλουμε να κλείσουμε θετικά την παρουσία μας στη φάση των ομίλων. Αυτό σημαίνει να εξασφαλίσουμε την συνέχεια στη διοργάνωση».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την τεχνικό του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη. Την αποστολή αποτελούν οι: Εύη Σταμάτη, Όλγα Χατζηνικολάου, Λινέτα Κάιζερ, Εβίνα Μάλτση, Πέλη Παπαμιχαήλ, Τάνια Χαλιβέρα, Λικέντρα Τζόνσον, Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς, Στέλλα Φουράκη, Ζωή Δημητράκου, Ντονίκα Χόντζις και Στέλλα Καλτσίδου. Εκτός αποστολής έμειναν η Νατάσα Γκοτζή, η Μαρί-Ρόζα Μπόνη και η Αφροδίτη Κοσμά.