Ανησυχία ΕΟΚ ενόψει του Eurobasket U18 της Σαμψούντας

Ανησυχία ΕΟΚ ενόψει του Eurobasket U18 της Σαμψούντας

Gazzetta team
Ανησυχία ΕΟΚ ενόψει του Eurobasket U18 της Σαμψούντας

bet365

Όπως είναι φυσικό, μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η ΕΟΚ εξέφρασε τις ανησυχίες της στη FIBA, ενόψει του Eurobasket U18 που θα γίνει στην Σαμψούντα (16-22/12).

Η απόπειρα πραξικοπήματος που είχε γίνει στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου είχε οδηγήσει στην αναβολή του Eurobasket U18, το οποίο τελικά ορίστηκε να διεξαχθεί από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν ξανά άσχημες μνήμες και δημιούργησαν φόβους, όσον αφορά την ασφαλή διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Έτσι, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απέστειλε προσωπικές επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην πρεσβεία στην Άγκυρα και στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως φυσικά και στη FIBA, ζητώντας λεπτομερή έκθεση της κατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η διοίκηση της ΕΟΚ μετά και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς λόγω της προγραμματισμένης συμμετοχής της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Σαμσούντας (16-22/12).

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απέστειλε προσωπικές επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, στην πρεσβεία στην Άγκυρα και στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως φυσικά και στη FIBA, ζητώντας λεπτομερή έκθεση της κατάστασης και εγγυήσεις για την ασφαλή παρουσία των ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στην πόλη της Τουρκίας, όπως και για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η διεθνής ομοσπονδία απάντησε επισήμως παραθέτοντας τις εγγυήσεις από τους υπεύθυνους ασφαλείας της διοργάνωσης και από την διοργανώτρια ομοσπονδία της Τουρκίας, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Πέραν αυτών, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία, διαβεβαίωσαν ότι είναι σε διαρκή εγρήγορση και μελετούν κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή και απρόσκοπτη παρουσία της Εθνικής ομάδας στην Σαμσούντα. Πέραν όλων των παραπάνω διαβεβαιώσεων, η επαγρύπνηση είναι αδιάκοπη, όπως και η παρακολούθηση όλων των εξελίξεων που σχετίζονται με την υπόθεση».

 

Τελευταία Νέα