«Μεγάλη τιμή να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα!»

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
«Μεγάλη τιμή να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα!»

bet365

O Αντώνης Καλκαβούρας αποχαιρετά το Μιλγουόκι, αποκαλύπτοντας την εξαιρετική πρωτοβουλία ελληνοαμερικανικού ιδρύματος της Νέας Υόρκης, να βραβεύσει τους γονείς του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ελληνική ανατροφή των παιδιών τους. Τι λένε η Βερόνικα και ο Τσαρλς στο gazzetta.gr.

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Και στην περίπτωση της αποστολής (με την ευγενική χορηγία του τονωτικού Sustenium Plus) στην πιο μικρή αγορά του ΝΒΑ, που κινείται κυρίως γύρω από τους ρυθμούς του «ελληνικού θεριού», οι κουρτίνες δεν πέφτουν με happy end! Το μπλέξιμο – για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες - του Γιάννη με τα φάουλ και το φυσιολογικό πρόβλημα ρυθμού, που του προκάλεσε το συνεχές «μπες-βγες», δεν του επέτρεψε να δείξει την πραγματική του αξία και μοιραία στοίχισε στους Μπακς μία ήττα (110-114 από τους Χόουκς) που στην ανάπαυλα έμοιαζε απίθανη, με την διαφορά στο +20 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Αντετοκούνμπο έμεινε στο παρκέ (24’) λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της πεντάδας και παρ’ ότι τα νούμερά του, δεν ήταν για «πέταμα» (14π., 6ρ., 1ασ., 1κοψ. & 6λ. με 5/12 σουτ), ήταν πολύ νευρικός και δεν μπόρεσε να κάνει τη συνήθη διαφορά στο παιχνίδι των «ελαφιών». Γι’ αυτό ακριβώς, μετά το τέλος του αγώνα, έφυγε σχεδόν σαν σίφουνας από το «ΒΜΟ Harris Bradley Center» και όταν οι ρεπόρτερ μπήκαν στα αποδυτήρια, η θέση του ήταν κενή και εκείνος είχε γίνει… καπνός! Αυτά έχει όμως η διαδρομή προς το stardome του ΝΒΑ και πιστέψτε με, μετά από όλα όσα καταγράψαμε οκτώ ημέρες στο Μιλγουόκι, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο 22χρονος Έλληνας point-forward είναι σε πολύ καλό δρόμο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο γιος μας εξελίσσεται σε star του ΝΒΑ! Αν εξαιρέσει κανείς το κρύο, η ζωή εδώ κυλάει ήρεμα και όλα είναι μια χαρά για μας…», μας είπε αρχικά η πολυαγαπημένη μαμά του Γιάννη, Βερόνικα Αντετοκούνμπο, μία κομψή και λιγομίλητη γυναίκα, που έχει πολύ θετική αύρα και ξέρει να χαμογελάει. «Αυτό περιμέναμε και γι’ αυτό προσευχόμαστε κάθε μέρα. Πλέον είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόοδό του και θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους υποστηρικτές του στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα. Τους ευχαριστούμε πολύ για την όλη στήριξη και… ραντεβού το καλοκαίρι με ζέστη και θάλασσα! Υπάρχουν άλλωστε και οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας», συμπλήρωσε ο πάτερ-φαμίλιας Τσαρλς Αντετοκούνμπο, που είναι πολύ ευχάριστος και προσηνής τύπος και όλο ξεκαρδίζεται στα γέλια.

Τους ρωτάμε για την πρόθεση του GAEPIS (Greek American Educational Public Service Information), που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ελληνοαμερικανών στη Νέα Υόρκη, να τους βραβεύσει στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του (1987). Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η διατήρηση και η προώθηση της ελληνικής κληρονομιάς στην Αμερική και η ιδέα να «παντρέψουν» αυτή την τριακονταετία με το αντίστοιχο διάστημα εκτόξευσης του ελληνικού μπάσκετ (μέσω της Εθνικής ομάδας, από το Ευρωμπάσκετ του ’87 μέχρι το σήμερα), είναι πιθανό να ενεργοποιήσει τον πιο διάσημο Έλληνα του ΝΒΑ (μαζί με άλλους παλαίμαχους διεθνείς μπασκετμπολίστες), για ένα τριήμερο τον ερχόμενο Μάϊο στο Μανχάταν.

«Έχουμε πληροφορηθεί γι’ αυτή την πρωτοβουλία και θα χαρούμε πολύ να λάβουμε επίσημη πρόσκληση. Στην Ελλάδα πήγαμε για μία καλύτερη ζωή και παρ’ ότι είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που μεγαλώσαμε τα παιδιά μας, δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια για εκείνη την περίοδο, που ανήκει πλέον στο παρελθόν. Είμαστε ευγνώμονες όμως, για την βράβευση.», σχολίασε η κυρία Αντετοκούνμπο, την οποία αναγνωρίζει πλέον όλος ο κόσμος στο γήπεδο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη σταματούν για να της πουν καλά λόγια για τον κανακάρη της. Το σκεπτικό της απόφασης του Ινστιτούτου να τιμήσει τους γονείς του διεθνούς άσου των Μπακς, έχει να κάνει με την απόφασή τους να αγκαλιάσουν την χώρα στην οποία μετανάστευσαν, να την κάνουν… πατρίδα για τα παιδιά τους και να τα μεγαλώσουν με ελληνικές αξίες και πρότυπα! Ενώ κάλλιστα, η ανατροφή τους θα μπορούσε να έχει αφρικανική κουλτούρα…

«Μεγάλη μας τιμή που μεγαλώσαμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα, γι’ αυτό και η πρώτη μας δουλειά, όταν μεταναστεύσαμε, ήταν να τα ενσωματώσουμε στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε… Αγαπάμε την Ελλάδα σαν πατρίδα μας, μένουμε στην Ελλάδα το καλοκαίρι και αυτή η βράβευση είναι πολύ σημαντική για μας.», εξήγησε ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο, που στα νιάτα του ήταν ένα πολύ γρήγορος κι ευκίνητος ποδοσφαιριστής, στην σωματοδομή του οποίου, οφείλονται πιθανότατα όλα τα εκπληκτικά αθλητικά προσόντα που προκύπτουν από το «κορμί» του “Greek Freak”.

Με αυτή τη συγκλονιστική εξομολόγηση, αποχαιρετήσαμε τους πολύ φιλόξενους ανθρώπους των Μπακς και ανανεώσαμε το ραντεβού μας με την οικογένεια Αντετοκούνμπο για το ερχόμενο καλοκαίρι, επί ελληνικού εδάφους και εν μέσω θερμού κλίματος. Ο χειμώνας έρχεται οσονούπω βαρύς στο Μιλγουόκι και με τον Βασίλη Τσίγκα, πρέπει να αρχίσουμε να κατεβαίνουμε πιο νότια. Θα τα ξαναπούμε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!