Πασκουάλ: «Αυτό που έκανε ο Μπουρούσης είχε μεγάλη αξία»! (vid)

Gazzetta team
Πασκουάλ: «Αυτό που έκανε ο Μπουρούσης είχε μεγάλη αξία»! (vid)
Ευχαριστημένος κι ικανοποιημένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γαλτάσαραϊ εμφανίστηκε ο Τσάβι Πασκουάλ στη Συνέντευξη Τύπου. Τι είπε για την απόδοση των παικτών, για τον... ντεφορμέ Μπουρούση και τη σημαντική του συμβολή στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στη Γαλατά (85-58) και ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θα μπορούσε να μην ήταν ευχαριστημένος.

Ο 44χρονος τεχνικός είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτή τη νίκη. Παίξαμε πάνω κάτω καλά για 30 λεπτά. Ωστόσο, για δέκα λεπτά στη δεύτερη περίοδο χάσαμε λίγο τον έλεγχο και στην άμυνα και στην επίθεση. Γενικά, είμαστε χαρούμενοι, γιατί ήταν σημαντική νίκη, ειδικά μετά το κακό μας παιχνίδι στη Βαρκελώνη».

Όσον αφορά την εμφάνιση των Τζέιμς και Γκάμπριελ, ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση όλης της ομάδας, όπως και με τη δική τους. Είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο. Σήμερα έδειξαν μια καλή εκδοχή του εαυτού τους. Όλη η ομάδα δούλεψε αρκετά καλά».

Για την εύκολη νίκη, παρά το κακό ποσοστό στα τρίποντα: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις ακόμα κι αν δεν είσαι εύστοχος. Σήμερα, ειδικά τα πρώτα λεπτά παίξαμε καλά, χωρίς να είμαστε εύστοχοι. Αλλά στη Βαρκελώνη έγινε το αντίθετο. Γενικότερα παίξαμε άσχημα εκεί. Δεν είχαμε ρυθμό, δεν είχαμε ταχύτητα. Ήταν, όμως, το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι από τότε που είμαι εδώ. Όλες οι ομάδες έχουν μια άσχημη βραδιά».

Για την αναλογία ασίστ-λαθών που ήταν αρνητική: «Αν δεν κάνω λάθος μέχρι πριν 2-3 ματς ήμασταν η ομάδα που χάναμε τις λιγότερες μπάλες. Στα περισσότερα παιχνίδια είχαμε περισσότερες απώλειες, από ότι συνήθως. Σήμερα είχαμε μια ιδιαίτερη ένταση, γεγονός που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα τη στιγμή της εκτέλεσης. Αυτό είναι όμως θετικό, γιατί δείχνει ότι η ομάδα αντιδρά» και ερωτηθείς για το πιο σημαντικό νούμερο από τα στατιστικά της αναμέτρησης είπε: «Νομίζω ότι με βάζεις σε δοκιμασία. Κι είμαι προετοιμασμένος για άλλες τέσσερις αν επιθυμείς. (γέλια) Μετά από αυτό το σχόλιο, θέλω να πω πως τα συνολικά νούμερα είναι αυτά που με απασχολούν και μου διευκόλυνες την απάντηση, 47-26 (σ.σ. επιμέρους σκορ σε τρίτη και τέταρτη περίοδο), αλλά νομίζω γνώριζες ότι θα το πω αυτό».

Για το ντεφορμάρισμα του Γιάννη Μπουρούση: «Το κακό σερί είναι κάτι σχετικό, γιατί πιστεύω πως είναι ο μόνος παίκτης που μας πήρε ένα παιχνίδι. Τη Νταρουσάφακα την πήρε μόνος του. Μετά, αυτό που έκανε στη Βαρκελώνη είχε μεγάλη αξία, ήταν άρρωστος και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Όταν το δεις στην τηλεόραση, νομίζεις πως έπαιξε άσχημα. Αλλά, για εμένα είναι σημαντικό αυτό που κάνει, γιατί βοηθάει στην οικοδόμηση της ομάδας. Αυτή την εβδομάδα είμαι ευχαριστημένος από αυτόν. Αν σήμερα δεν έπαιξε πολύ, ήταν δική μου επιλογή, γιατί είχαν απουσίες οι αντίπαλοι. Δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένος από την παρουσία του. Ίσα ίσα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σαφώς είναι ένας παίκτης που έχει μεγάλο δυναμικό και μεγάλη βελτίωση».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας, μετά το 1/3 της Euroleague: «Ειλικρινά είμαι ευχαριστημένος από όλους. Το μόνο που μένει είναι να πάρουμε περισσότερες νίκες και να βελτιωθούμε. Έχουμε 2 σημαντικά παιχνίδια στην έδρα μας».

Αν είναι κρίσιμο το ότι η ομάδα δεν έχει πολλά ταξίδια τώρα: «Ναι, αλλά κι αυτή την εβδομάδα προπονηθήκαμε καλά και πολύ. Υπάρχουν στιγμές που είμαστε καλύτεροι στην προπόνηση, από τους αγώνες. Τώρα, είμαστε καλοί και στα δύο. Αλλά πρέπει να το δείξουμε και στο παρκέ. Ο αγώνας είναι πιο δύσκολος φυσικά, γιατί πρέπει να δείξεις πράγματα κι υπάρχει ένταση. Πρώτα, όμως, έχουμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο θα είναι δύσκολο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.