Ράις: «Τιμή μου που παίζω για τον Μπαρτζώκα»

Ράις: «Τιμή μου που παίζω για τον Μπαρτζώκα»

Gazzetta team
Ράις: «Τιμή μου που παίζω για τον Μπαρτζώκα»
Ο Ταϊρίς Ράις μίλησε για την τιμή που νιώθει να παίζει σε έναν σύλλογο σαν την Μπαρτσελόνα, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο 29χρονος γκαρντ των «μπλαουγκράνα» παραχώρησε συνέντευξη σε τούρκικη ιστοσελίδα και εμφανίστηκε ικανοποιημένος που βρίσκεται στον καταλανικό σύλλογο και τελεί υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού.

«Είναι τιμή για μένα που αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα. Πρώτα απ’ όλα, είναι ένας σύλλογος με πολύ σημαντική ιστορία και παράλληλα ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ευρώπη. Ένα κλαμπ που το ξέρεις όταν έρχεσαι στην Ευρώπη. Μία ομάδα που ο καθένας θέλει να παίξει και μία ομάδα πρότυπο για τις υπόλοιπες. Επίσης, είναι μεγάλη υπόθεση να συνεργάζεσαι με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Πρόκειται για έναν προπονητή που έχει κάτσει σε πάγκους μεγάλων ομάδων και έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα, εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Αυτό αποδεικνύει το πόσο καλός προπονητής είναι και γι' αυτό είναι τιμή μου που παίζω για εκείνον», είπε χαρακτηριστικά ο Ράις.

Ωστόσο, ο Αμερικανός «έπλεξε» και το εγκώμιο του Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίο είχε προπονητή στην Μακάμπι, λέγοντας: «Αυτό που έμαθα από τον Μπλατ ήταν η καλή προετοιμασία. Αυτό είναι το παν! Τον παρατηρούσα κάθε μέρα, έβλεπα την εξέλιξη και τη βελτίωση της προπόνησης. Κάναμε αυτό ακριβώς που ήθελε κάθε μέρα. Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα από εκείνον, τόσο σαν παίκτης, όσο και ως άνθρωπος».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην προοπτική του να βρεθεί μια μέρα στο ΝΒΑ: «Πάντα με ενδιέφερε το ΝΒΑ. Νομίζω πως ο κάθε παίκτης που παίζει μπάσκετ έχει όνειρο να βρεθεί στο ΝΒΑ. Αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία, σίγουρα θα πάω! Θα "κρατήσω" το όειρο αυτό ζωντανό κι θα δούμε τι θα προκύψει».