Παναθηναϊκός - Γαλατασαράι 85-58 (pics & vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Γαλατασαράι 85-58 (pics & vid)
Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν μόνο ένα ημίχρονο απέναντι στη Γαλατασαράι αφού επικράτησαν εύκολα με 85-58 και επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από την άσχημη εμφάνιση στη Βαρκελώνη. Καλύτεροι Σίνγκλετον και Καλάθης.

Το μόνο που ένοιαζαν τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του ύστερα από την ήττα στη Βαρκελώνη, ήταν η επιστροφή στις νίκες. Εστω και με έναν πόντο διαφορα. Οι «πράσινοι» όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά πραγματοποίησαν στο δεύτερο ημίχρονο εμφατική εμφάνιση και επικράτησαν εύκολα της Γαλατασαράι με 85-58 φτάνοντας στο 6-5 μετά και την 11η αγωνιστική στην EuroLeague.

Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, το διάστημα που ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε τον δείκτη του σκορ και στο +21 (64-43) λίγο πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου. Ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που έκανε όλη τη δουλειά προκειμένου να φτάσουν οι «πράσινοι» στο άνοιγμα της διαφοράς και στην εύκολη επικράτηση, ο Κρις Σίνγλετον ήταν... παντού, αλλά τα φώτα στράφηκαν περισσότερο στους Κένι Γκάμπριελ και Μάικ Τζέιμς!

Αμφότεροι έδωσαν το κάτι παραπάνω στους «πράσινους» ενώ πρόσφεραν και πλούσιο θέαμα τη στιγμή που η διαφορά άγγιζε αστρονομικά νούμερα, αφού έφτασε και στο +31 (80-49) τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» είχαν ανάγκη τόσο τη νίκη όσο και στην καλή εμφάνιση.

Πάντως στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θύμιζε... Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν εκρηκτικός, με πίεση στην περιφέρεια, καλή άμυνα και τέλειο διάβασμα στη... στατική και κάκιστη άμυνα των Τούρκων. Με τον Νικ Καλάθη να ηγείται, οι «πράσινοι» ανέβαζαν εύκολα τον δείκτη του σκορ και έφτασαν στο +10 (20-10) λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (20-13). Ο Σιλμπ με τρία σερί τρίποντα ψαλίδισε τη διαφορά, με το rotation του Πασκουάλ να μην πιάνει τόπο.

Τη στιγμή που αποσύρθηκε στον πάγκο ο Νικ Καλάθης για τις απαραίτητες ανάσες, χάθηκε ολοκληρωτικά η οργάνωση και η δημιουργία στο παιχνίδι της ελληνικής ομαδας. Και σαν να μην έφτανε αυτό η άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψε πολλές εύκολες μπάλες μέσα στη ρακέτα του, με τον Τάιους να κερδίζει τις μάχες με τους ψηλούς του «τριφυλλιού». Μάλιστα με ένα επιμέρους 14-8 μείωσε στον πόντο (28-27 στο 17') αλλά η επιστροφή του Καλάθη, σε συνδυασμό με τις λύσεις που έδινε ο -πάντα σταθερός και συνεπής- Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το +8 (39-31). Μάλιστα ο Ρίβερς ευστόχησε στο ένα και μοναδικό τρίποντο της ομάδας του και μάλιστα ύστερα από οκτώ άστοχα που είχαν επιχειρήσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Γαλατασαράι δεν ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Με άναρχο μπάσκετ και χωρίς ιδιαίτερο πλάνο, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να μετατρέψουν ένα ματς EuroLeage σε... πραγματικό περίπατο. Και χωρίς καν, να... ιδρώσουν!

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης (14π., 4ριμπ., 4ασ.) ήταν εκείνος που κράτησε τον Παναθηναϊκό όταν η Γαλατά έδειχνε ότι μπορεί να κυνηγήσει κάτι καλό στο ματς, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον (13π., 7ριμπ.) ήταν... παντού, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Αντώνης Φώτσης αγωνίστηκε μόλις 6 λεπτά και μάζεψε μόνο ένα ριμπάουντ, ενώ από τη Γαλατά ο Κοκσάλ είχε 0/4 σουτ και 1/2 βολές σε 23 λεπτά συμμετοχής

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου όπου με συνεχόμενα καλάθια του αρχηγού των «πρασίνων» και του Κένι Γκάμπριελ, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ανοίξει την ψαλίδα στο σκορ (50-34 στο 24') και να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Οι Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ, «γέμισαν» με ψυχολογία και ήταν εκείνοι που έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ειδικά τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός άρχισε να εκτοξεύει τον δείκτη του σκορ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μα τι άλλο; Η φοβερή συνεργασία μεταξύ Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ, με τον τελευταίο να καρφώνει με ανάποδο alley-oop στο καλάθι της Γαλατασαράι.

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός είχε 0/8 τρίποντα στα πρώτα εννέα λεπτά και 5/18 στο σύνολο, όπως επίσης και 17 λαθη. Αντίστοιχα, η Γαλατά μέτρησε μόλις 19/54 σουτ, εκ των οποίων 4/13 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-31, 64-45, 85-58

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.