Να «πιάσει τόπο» η νίκη στην Τουρκία

Αντωνία Σπανού
Να «πιάσει τόπο» η νίκη στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Ούνικς Καζάν (9/12, 21:45, ΝS2) και θέλει μόνο νίκη για να μην... πετάξει το θετικό αποτέλεσμα που πήρε κόντρα στην Νταρουσάφακα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Ούνικς Καζάν (21:45, NS2) και θέλει μόνο θετικό αποτέλεσμα για να καταφέρει να κρατήσει το πλεονέκτημα της εκτός έδρας νίκης του την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Νταρουσάφακα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προπονήθηκε χθες και μετράει μόνο ένα πρόβλημα, αυτό του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο διεθνής γκαρντ έχει ενοχλήσει στον προσαγωγό, έβγαλε μέρος της χθεσινής προπόνησης αλλά με τον Κιθ Λάνγκφορντ στο παιχνίδι χρειάζεται αμυντικός που μπορεί να αντεπεξέλθει 100%.

Ολυμπιακός - Ουνικς με επιστροφή στοιχήματος στη Sportingbet, αν ο Γιώργος Πρίντεζης είναι πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Ο Γιάννης Αθηναίου θα είναι και πάλι στην αποστολή, αν και ο Αγραβάνης επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις, καθώς έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στην αγώνα πρωταθλήματος που πήρε χρόνο και αν ο Μάντζαρης δεν τα καταφέρει τελικά θα καλύψει και εκείνος το κενό του.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και με τον κόσμο στο πλευρό τους οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη που θα τους ανεβάσει και άλλο στην βαθμολογία της Euroleague.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι μετά την 100άρα στην Αρμάνι Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε ξεκούραστη στην Ελλάδα, αφού δεν είχε υποχρέωση για την VTB και έτσι είχε μια ολόκληρη εβδομάδα να πάρουν οι παίκτες μερικές ανάσες και να προετοιμαστούν με συγκέντρωση για το παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Άπαντες στο στρατόπεδο της Ούνικς αναγνωρίζουν τον... κίνδυνο που ακούει στο όνομα Βασίλης Σπανούλης και έρχονται με περίσσια προσοχή για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής.

Ήξερες ότι:

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Ολυμπιακός και Ούνικς θα τεθούν αντιμέτωποι στην Euroleague.

Ο Ντάνιελ Χάκετ και ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν συμπαίκτες στην Αρμάνι Μιλάνο το 2013-14.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου ήταν συμπαίκτης με τον Βασίλη Σπανούλη στο Μαρούσι το 2004-05, ενώ έχουν υπάρξει μαζί και στην Εθνική Ομάδα.

Ο Μάρκο Μπάνιτς έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (22) ενάντια στον Ολυμπιακό, τον Οκτώβριο του 2011, όταν ήταν στην Μπιλμπάο, και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 76-61.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι δεύτερος σκόρερ στη διοργάνωση με 3.136 πόντους, δεύτερος πασέρ με 1.020 ασίστ και πρώτος σε βολές 851. Φέτος, είναι δεύτερος σε ασίστ, μαζί με τον Νικ Καλάθη, με 6.9 ανά αγώνα.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει ακριβώς 100 κλεψίματα στη διοργάνωση.

Ο Γιώργος Πρίντεζης θέλει 10 ριμπάουντ για να γίνει ο 20ος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 800.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση φέτος με 23.2 πόντους ανά αγώνα και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης με μέσο όρο 24.2 βαθμούς.

Ο Αρτ Παρακχούσκι είναι πρώτος σε κοψίματα φέτος με 1.7 ανά αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.