Αθηναίου: «Είμαι πάντα έτοιμος για ό,τι μου ζητηθεί»

Gazzetta team
Αθηναίου: «Είμαι πάντα έτοιμος για ό,τι μου ζητηθεί»
Ο Γιάννης Αθηναίου δήλωσε έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ενώ αναφέρθηκε και στη δυσκολία της αναμέτρησης με την Ούνικς.

Ο διεθνής γκαρντ προέρχεται από καλή εμφάνιση (23π. απέναντι στα Τρίκαλα) και κέρδισε σε ένα ακόμη ματς μία θέση στην 12άδα του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Αθηναίου αρχικά ανέλυσε την Ούνικς Καζάν τονίζοντας κι αυτός τον ρόλο του Κιθ Λάνγκφορντ, «Σίγουρα ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι μεγάλο κομμάτι της Ούνικς. Βασίζεται πολύ η Ούνικς στο τι θα κάνει αυτός. Και εμείς σίγουρα όπως και κάθε άλλη ομάδα στην Euroleague, θα ασχοληθούμε αρκετά με το μαρκάρισμα του. Δεν αποτελεί τον μοναδικό μας στόχο όμως, θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό. Θα αντιμετωπίσουμε τον Λάνγκφορντ όπως και την υπόλοιπη ομάδα τους. Με σοβαρότητα και με το δικό μας πλάνο. Εμείς όπως έχουμε πει όλοι, κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα, το δικό μας παιχνίδι, περνάμε στο παρκέ τη φιλοσοφία του προπονητή μας».

Για τις προκλήσεις της φετινής διοργάνωσης μέχρι τώρα... «Η Euroleague είναι μεγάλο πρωτάθλημα και βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει. Είναι 16 κορυφαίες ομάδες και όπως έχουμε πει, υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός πλέον. Ήδη έχουμε δει και θα δούμε και άλλες πολλές εκπλήξεις. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος των εκπλήξεων».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η ρωσική ομάδα, «Δεν παίζουν σε υψηλό τέμπο, παίζουν αρκετά στο πέντε εναντίον πέντε. Θεωρώ πως θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα και να βγάλουμε στο παρκέ αυτό που θέλουν οι προπονητές μας. Τους αρέσουν πολύ τα iso παιχνίδια, (σ.σ. ένας εναντίον ενός)».

Ολοκληρώνοντας δήλωσε πως, «Ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια ομάδα, όπως και όλα τα παιδιά, έτσι και εγώ προσπαθώ να είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.