Μία μέρα στο δεύτερο «σπίτι» του Γιάννη! (pics)

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Μία μέρα στο δεύτερο «σπίτι» του Γιάννη! (pics)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας επισκέφτηκε εν μέσω χιονοθύελλας το προπονητικό κέντρο των Μπακς, παρακολούθησε την προπόνηση υπό τις οδηγίες του Τζέϊσον Κιντ και σας μεταφέρει τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού που στοχεύει στην κατάκτηση του μέλλοντος!

Η ενημέρωση από τον εξυπηρετικότατο υπεύθυνο Τύπου των «ελαφιών», Νταν Σμίτσεκ έφτασε έγκαιρα στα email μας, οι οδηγίες ήταν απολύτως ακριβείς και παρ’ότι μισή ώρα πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο, το χιόνι είχε αρχίσει να κάνει την πρώτη του γενναία χειμερινή εμφάνιση στην πόλη, μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά, βρισκόμαστε μέσα στο parking του προπονητικού κέντρου της ομάδας.

H διαδρομή των κάτι λιγότερο από 10 χιλιομέτρων που χωρίζει τις εγκαταστάσεις του οργανισμού των «ελαφιών» από το κέντρο του Μιλγουόκι, στη νοτιοανατολική συνοικία του St Francis, όπου βρίσκεται και η οικία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ήταν ειδυλλιακή… Όχι τόσο γιατί ο δρόμος περνάει ακριβώς δίπλα στις όχθες της λιμνοθάλασσας Μίσιγκαν, αλλά γιατί στο μεταξύ, οι νιφάδες είχαν πυκνώσει και μέχρι να φτάσουμε, το χιόνι είχε σκεπάσει τα πάντα και το τοπίο είχε ντυθεί στα λευκά!

Στο σχετικά ταπεινό – σε σχέση με το νεότευκτο και υπερσύγχρονο Advocate Center των Bulls – αυτό προπονητικό κέντρο, λοιπόν, «χτυπάει» η καρδιά της ομάδας του διεθνούς Έλληνα αστέρα του ΝΒΑ και υπό την επίβλεψη του general manager της ομάδας, Τζον Χάμοντ και του προπονητή, Τζέϊσον Κιντ, «χτίζεται» η επόμενη μέρα του πιο νεανικού συνόλου στον «άλλο πλανήτη» του αθλήματος.

Το ραντεβού των παικτών, την επομένη της 4ης συνεχόμενης νίκης τους επί των Νετς, ήταν προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι και στην πρώτη μισή ώρα, το menu περιελάμβανε video για το τι δεν πήγε καλά κόντρα στο Μπρούκλιν και εν συνεχεία, ανάλυση των βασικότερων plays των Σπερς, που απόψε στο «BMO Harris Bradley Center», φέρνουν μαζί τους ένα αξιοσημείωτο αήττητο ρεκόρ (11-0). Είναι η μοναδική ομάδα του ΝΒΑ που μετά από έναν και πλέον μήνα στην κανονική περίοδο, δεν έχει ακόμη χάσει μακριά από την έδρα της στην εφετινή σεζόν.

Ακολούθησαν 100 λεπτά πολύ έντονου προγράμματος στο γήπεδο και αμέσως μετά, όλοι οι παίκτες έκαναν για σχεδόν τρία τέταρτα σουτ και ασκήσεις δεξιοτεχνίας με την βοήθεια των συνολικά πέντε βοηθών, που ανήκουν στο coaching staff της ομάδας. Όλη αυτή την ώρα, ο Τζέϊσον Κιντ παρακολουθούσε την αποτελεσματικότητα του Γιάννη και με λίγο trash-talking, ανέβαζε συνεχώς τα όρια στα σερί εύστοχα τρίποντα του «ελληνικού θεριού», που παρεμπιπτόντως, στην προπόνηση – χωρίς υπερβολή – χάνει ελάχιστα μακρινά σουτ. Επειδή τα μάτια μας ήταν καρφωμένα επάνω του, μπορώ να σας πω ο Έλληνας point-forward ήταν ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης των Μπακς, μετά τον Βόσνιο Μίρζα Τελέτοβιτς, ο οποίος κυριολεκτικά δεν αστοχεί σχεδόν ποτέ και μοιάζει να σουτάρει χωρίς καν να βλέπει…

Λίγο παραδίπλα, ο πιο πρόσφατος πρωταθλητής του ΝΒΑ (πέρυσι με τους Καβαλίερς) από τους δύο που ήρθαν φέτος στο Μιλγουόκι, Μάθιου Ντελαβεντόβα (ο άλλος είναι ο Τζέϊσον Τέρι), φορούσε ειδικά μαύρα γυαλιά και με το ένα χέρι έκανε ντρίμπλα κάτω από τα πόδια και με το άλλο έπιανε ταυτόχρονα ένα μπαλάκι του τένις, που του πετούσε ένας assistant. Η χαλάρωσή του περιελάμβανε ανάλυση κάποιων συστημάτων με τον παλιό παίκτη του Παπάγου, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των «στρατηγών» την περίοδο 1993-94! O λόγος για τον παλαίμαχο γυρολόγο (έπαιξε συνολικά σε 10 ομάδες του ΝΒΑ και κατέκτησε τον τίτλο το 2001 με τους Λέϊκερς) σέντερ, Γκρεγκ Φόστερ, ο οποίος προσελήφθη το καλοκαίρι του 2013 και όπως και ο Γιάννης Ανετοκούνμπο, βρίσκεται στον 4ο χρόνο του στο προπονητικό επιτελείο. Αυτός που ήρθε φέτος, είναι o επί πέντε χρόνια συμπαίκτης του Ντομινίκ Ουίλκινς στην Ατλάντα, Στέϊσι Όγκμον, που ήταν ένας από τους εντυπωσιακούς κι αθλητικούς φόργουορντ της εποχής του!

Με την συμπλήρωση σχεδόν τριών ωρών από το αρχικού ραντεβού τους, η προπόνηση ολοκληρώθηκε και οι παίκτες άρχισαν σταδιακά να μεταφέρονται στο γυμναστήριο για βάρη, στο φυσιοθεραπευτήριο για θεραπεία και εν συνεχεία για ντους και φαγητό στο εστιατόριο. Στο νεκρό διάστημα που μεσολάβησε από τη συνομιλία που είχαμε με τον προπονητή των «ελαφιών» και την μεγάλη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Έλληνας ηγέτης των Μπακς, ο Βασίλης Τσίγκας έπιασε φιλίες! Αφού, εν τω μεταξύ, ως γνήσιος επαγγελματίας είχε ρυθμίσει όλες τις τεχνικές και ηχητικές λεπτομέρειες που ήταν απαραίτητες για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος όταν ο Giannis, θα έκανε την εμφάνισή του. Οι φήμες ότι ο 12χρονος γιος του Όγκμον τον κέρδισε σε διαγωνισμό σουτ, ελέγχονται ως ακραίες κι αναληθείς!

Κάποια στιγμή την εμφάνισή του, έκανε και ο γενικός διευθυντής της ομάδας, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για το... σενάριο που η ομάδα του Μιλγουόκι, κάποια στιγμή σύντομα, κατακτήσει το μέλλον («Own the future!»). Ο Τζον Χάμοντ ήταν ο άνθρωπος που ήρθε στην Ελλάδα, είδε τον Γιάννη να προπονείται στο γήπεδο του Ζωγράφου και λίγους μήνες αργότερα, δεν δίστασε να πάρει το ρίσκο και να επιλέξει τον Αντετοκούνμπο στο νο15 του ντραφτ του 2013. Η κουβεντούλα που στήθηκε στα όρθια, είχε θέμα σε ποια θέση εκείνου του ντραφτ θα βρισκόταν ο «Greak Freak», αν κάποιος είχε την ευκαιρία να «διαβάσει» το μέλλον και να προβλέψει τι θα κάνει στα επόμενα 3-4 χρονια.

Ο Καναδός Άντριου Μπένετ των Νετς, που δύσκολα θα βρει δουλειά του χρόνου στο πρωτάθλημα, ήταν στο νο1, ο Βίκτορ Ολαντίπο των Θάντερ, που έχει ήδη γίνει ανταλλαγή ήταν στο νο2, ο Όττο Πόρτερ junior (Ουίζαρντς) επελέγη στο νο3, ενώ οι δύο πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εκείνων που άκουσαν το όνομά τους πριν από τον διεθνή άσο, ήταν ο C.J. Μακόλουμ του Πόρτλαντ και ο Στίβεν Άνταμς της Οκλαχόμα, καθώς και ο Μάϊκλ Κάρτερ-Ουίλιαμς, που από το νο11 που επελέγη, αναδείχτηκε «rookie» της χρονιάς, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει ρόλο σε τρεις ομάδες (Σίξερς, Μπακς και Μπουλς) μέχρι τώρα.

Κοινώς, υπό άλλες συνθήκες, ο Έλληνας άσος θα ήταν στην κορυφή της κατάταξης και φυσικά δεν θα είχε επιλεγεί από ποτέ από τα «ελάφια», εμείς δεν θα είχαμε ταξιδέψει για το παγωμένο Ουισκόνσιν και μοιραία ο Τζον Χάμοντ, ίσως να είχε χάσει τη δουλειά του. Γι’ αυτό και ο έμπειρος general manager, είναι πλέον ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον οργανισμό! Εννοείται μετά τον Γιάννη, που βρίσκεται μέσα στους 5 πρώτους σε τρεις στατιστικές κατηγορίες (2ος στα κλεψίματα, 5ος στα κοψίματα και 1ος στους πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό») και πλέον έχει βάλει για τα καλά πλώρη για το All-Star Game.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!