Σ. Μαρκόπουλος: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»

Σ. Μαρκόπουλος: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Σ. Μαρκόπουλος: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»

bet365

Ο Σούλης Μαρκόπουλος εξήγησε ότι κάποιες στιγμές οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν φόβο κόντρα στην Κύμη, τονίζοντας ότι η άμυνα του «Δικεφάλου» δεν υπήρχε καθόλου στο γήπεδο!

«Συγχαρητήρια στην Κύμη, είναι μια καλή ομάδα, που έκανε πολύ καλή προσπάθεια για δύο ημίχρονα, παίζοντας δυνατή άμυνα. Της εύχομαι καλή συνέχεια. Όσον αφορά την ομάδα μας, ενώ παίζαμε καλά στην επίθεση στο 1ο ημίχρονο, στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Πήραμε μια διαφορά 11 πόντων κάποια στιγμή, αλλά δεν καταφέραμε να την κρατήσουμε.

Τέτοια παιχνίδια δεν είναι εύκολα και μπορούν να γυρίσουν. Γεμίσαμε φάουλ σε κάποιους βασικούς μας παίκτες, ενώ ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο δεν τελειώσαμε τις φάσεις όπως έπρεπε και ίσως κάποια στιγμή έδειξαν και φόβο στην τελική προσπάθεια οι παίκτες μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αντίπαλος ομάδα να μπει στο παιχνίδι, κάνοντας πολλά fast break. Παράλληλα η άμυνα μας δεν υπήρχε καθόλου στο γήπεδο, ειδικά στην transition defence. Στην επίθεση δεν είχαμε τις σωστές επιλογές και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα.

Η Κύμη πέρασε μπροστά, βρήκε τα ελεύθερα σουτ, οι παίκτες της ήταν εύστοχοι, έβαλαν και μεγάλα καλάθια και από εκεί και πέρα η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν δύσκολη για εμάς» εξήγησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την Κύμη.

Εν συνεχεία ο Σούλης Μαρκόπουλος ρωτήθηκε αν η απόδοση του ΠΑΟΚ επηρεάζεται από την συμμετοχή στο Basketball Champions League: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει το μεγάλο ρόστερ που έχουν άλλες ομάδες, μας λείπουν και δύο βασικοί παίκτες. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία, όταν παίζεις μπάσκετ πρέπει να ακολουθείς κάποιους βασικούς κανόνες. Από την στιγμή που δεν εφαρμόζεις αυτούς τους κανόνες, κάνεις λάθη και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύεται. Εμείς λοιπόν σήμερα ήμασταν κακοί στο να ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες».

Μιλιένοβιτς: «Ελπίζω να πήραμε επιτέλους ένα μάθημα»

Εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ μίλησε ο Νέναντ Μιλιένοβιτς: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί στην επίθεση πετυχαίνοντας 45 πόντους, αλλά στην άμυνα δεχτήκαμε 40. Ήταν κακή επίδοση για εμάς και στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας στην συνέχεια. Δυστυχώς κάναμε το αντίθετο, τους αφήσαμε να βγάλουν πολλούς αιφνιδιασμούς και να κάνουν πολλά ελεύθερα σουτ.

Μια ομάδα που είναι πολύ καλά ατομικά όπως η Κύμη, όταν παίρνει το μομέντουμ αποκτά την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Έγινε τρεις φορές αυτήν την σεζόν, ελπίζω να πήραμε επιτέλους ένα μάθημα από αυτό το παιχνίδι και να αρχίσουμε να παίζουμε όπως αξίζει σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα