Επιστροφή για να τους... πικράνει θέλει ο Πασκουάλ!

Αντωνία Σπανού
Επιστροφή για να τους... πικράνει θέλει ο Πασκουάλ!
Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (2/12, 22:00, NS2) και ο Πασκουάλ επιστρέφει... σπίτι του με σκοπό να πικράνει τον Μπαρτζώκα.

Στην Ισπανία δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

O Τσάβι Πασκουάλ επιστρέφει στο... μπασκετικό του σπίτι και θέλει να συνεχίσει τις νικηφόρες εμφανίσεις, μετά την Νταρουσάφακα.

Άπαντες στο στρατόπεδο των «πρασίνων» γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού, αλλά θέλουν παλέψουν για ένα διπλό που θα αλλάξει κυρίως την ψυχολογία της ομάδας.

Απρόοπτα τραυματισμών, πέραν του Γκιστ, δεν υπάρχουν για τον Ισπανό προπονητή και οι «πράσινοι» με γεμάτο το ρόστερ του θα κυνηγήσουν ένα μεγάλο θετικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού, αλλά δήλωσε αισιόδοξος για την αναμέτρηση.

Η Μπαρτσελόνα θέλει να αφήσει πίσω της τα αρνητικά αποτελέσματα και με την προσθήκη του Άλεξ Ρένφρο να επιστρέψει στις επιτυχίες, ειδικά μπροστά στον κόσμο της.

Ήξερες ότι:

Ο Παναθηναϊκός συναντήθηκε για πρώτη φορά με την Μπαρτσελόνα στον τελικό της Euroleague, το 1996, στο Παρίσι. Τότε το «τριφύλλι» κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς νίκησε τους «μπλαουγκράνα» με 67-66, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να έχει 17 πόντους.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα για 8 σεζόν, από το 2008 ως το 2016. Σε αυτό το διάστημα οδήγησε την ομάδα της Βαρκελώνης σε 19 τίτλους, και το 2010 στην κατάκτηση της Euroleague!

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν συμπαίκτης με τον Βίκτορ Κλαβέρ στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, έχοντας προπονητή το Γιώργο Μπαρτζώκα, πέρυσι, όταν κι έφτασαν στο Final Four του Βερολίνου.

Επίσης, ο Αμερικανός σέντερ έκανε ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ (12) ενάντια στην Μπαρτσελόνα πέρυσι, στη νίκη της Λοκομοτίβ Κουμπάν (81-67), στο Game 5 της σειράς των playoffs, έχοντας και 16 πόντους κι έστειλε την ομάδα του στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ πήρε και το βραβείο του MVP.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν συμπαίκτης με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ στον Άρη, τις σεζόν 2011-14.

Ο Πατ Καλάθης έπαιξε στο Μαρούσι το 2009-10 με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα κι έφτασαν μέχρι και το TOP 16 της διοργάνωσης. Επίσης, ο 31χρονος φόργουορντ έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (13) τότε ενάντια στην Μπαρτσελόνα και πήρε 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Κόπονεν ήταν συμπαίκτης με τον Κέι Σι Ρίβερς στη Χίμκι τη σεζόν 2012-13.

Ο Στράτος Περπέρογλου έπαιξε στον Παναθηναϊκό για πέντε σεζόν (2007-12) και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο το 2009 και το 2011, με συμπαίκτες τουςΑντώνη Φώτση και Νικ Καλάθη.

Ο Ναβάρο είναι πρώτος σκόρερ στην Euroleague, με 3.922 πόντους, πρώτος σε τρίποντα με 582 και δεύτερος σε βολές με 808.

Ο Τόμιτς είναι δέκατος σε ριμπάουντ, με 993, στη διοργάνωση και θέλει 45 ακόμα για να ξεπεράσει τον Νίκολα Βούισιτς (1.037).

Ο Ράις είναι δεύτερος σε κλεψίματα φέτος με 1.8 ανά αγώνα και θέλει 16 ασίστ για να φτάσει τις 300 στη διοργάνωση.

Ο Νικ Καλάθης έχει μοιράσει τουλάχιστον 5 ασίστ στα τελευταία 8 παιχνίδια κι είναι δεύτερος πασέρ φέτος με 7.6 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι δεύτερος σε ριμπάουντ στο θεσμό με 1.492 και δεύτερος στα κοψίματα με 183. Επίσης, είναι δεύτερος σέντερ με 2.238 πόντους και τρίτος με 221 ασίστ.