Κομβικό το ματς με την Νταρουσάφακα

Κομβικό το ματς με την Νταρουσάφακα

Κομβικό το ματς με την Νταρουσάφακα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες από την Τουρκία όπου βρίσκεται, αναλύει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Νταρουσάφακα και θεωρεί το παιχνίδι σημαντικό για τη συνέχεια της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για δεύτερη φορά φέτος στην Κωνσταντινούπολη και δε θέλει με τίποτα να επιστρέψει όπως την προηγούμενη φορά. Η εμπειρία με τη Γαλατάσαραϊ αποδείχθηκε άσχημη και άπαντες ευελπιστούν αυτή με την Νταρουσάφακα να είναι καλύτερη.

Το συγκεκριμένο κείμενο γράφεται εν μέσω ανέσεων και παροχών που επηρεάζουν τη σκέψη μου. Άσχετο με μπάσκετ, αλλά στο μπλογκ καλό είναι να γράφονται και ορισμένα πιο προσωπικά θέματα. Αν δεν έχετε ταξιδέψει με την Turkish Airlines δεν μπορείτε να καταλάβετε τι χάνετε. Επίσης δεν μπορείτε να συγκρίνετε ταξίδια με άλλες εταιρίες.

Οι άνθρωποι είναι μπροστά από την εποχή τους και δεν αναφέρομαι μόνο στα αεροσκάφη και τις άνετες θέσεις. Αναφέρομαι στις παροχές από το φαγητό που θα σου σερβίρουν μέχρι και το ίντερνετ το οποίο παρέχουν στις μεγάλης διάρκειας πτήσεις. Αφού λοιπόν έφαγα μία ακόμη λιχουδιά με το τσαγάκι που μου πρόσφερε η γλυκύτατη αεροσυνοδός της Turkish Airlines, συνεχίζω με μπάσκετ.

Η Νταρουσάφακα είναι καλύτερη ομάδα από τη Γαλατάσαραϊ. Βασικά είναι ομάδα με φανερή την επιρροή του προπονητή της. Ο Κλάιμπερν είναι λίγο (έως πολύ) παρτάκιας, ωστόσο στην δεύτερη απερισκεψία ο Μπλατ τον έχει πετάξει εκτός παρκέ.

Ο Μπραντ Ουοναμέικερ είναι ένας κλασικός «Ευρωπαίος» Αμερικανός γκαρντ. Δεν παίζει με το ένστικτο, ξέρει να διαβάζει όσα διαδραματίζονται στο παρκέ και είναι παίκτης που ακολουθεί την τακτική.

Γενικά η Νταρουσάφακα έχει αγωνιστική φιλοσοφία και είναι ομάδα που δεν τα παρατά. Το είδαμε στο Βελιγράδι όπου γύρισε το ματς, το είδαμε στο «Ν. Γκάλης» και θα το ξαναδούμε. Καλό είναι όμως, όχι αύριο…

Οι Τζέιμς Άντερσον και Σκότι Ουίλμπεκιν βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο, κάπου μεταξύ μπάσκετ ενστίκτου με μπάσκετ «Μπλατ». Για αυτό και τους θεωρώ βαρόμετρα. Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να απομονώσει αυτούς τους δύο τότε θα έχει κάνει μία πολύ σημαντική δουλειά.

Στο «4» θα έχουμε μάχη. Από τη μία Πρίντεζης και Παπαπέτρου κι από την άλλη Μερμάν και (αν παίξει) Χαραγκόντι. Έχω την εντύπωση πως η εμπειρία του Γιώργου Πρίντεζη (για την ποιότητα δεν τίθεται θέμα συζήτησης) θα παίξει ρόλο ειδικά στον Γάλλο φόργουορντ. Πρώτος σκόρερ πέρυσι του τουρκικού πρωταθλήματος με τη Μπάνβιτ, καλό τεσσάρι με πρόσωπο στο καλάθι, καλός ριμπάουντερ και καλός πασέρ.

ΚΟΜΒΙΚΟ ΜΑΤΣ

Θεωρώ το αυριανό ματς αρκετά κρίσιμο για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στη διοργάνωση. Χωρίς αμφιβολία η Νταρουσάφακα μέχρι τώρα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Euroleague. Αν καταφέρουν οι Πειραιώτες να φύγουν νικητές από την έδρα της, θα έχουν πανηγυρίσει μία πολύτιμη νίκη. Το γήπεδο θα θυμίζει θέατρο αφού η Νταρουσάφακα δεν έχει ποδοσφαιρικό τμήμα (όπως και η Εφές), συνεπώς δεν έχει και οπαδούς που να δημιουργούν σαματά στην εξέδρα.

Παρά την αντίθετη άποψη πολλών (κυρίως λόγω της ήττας από τη Μακάμπι) πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι σε καλή φάση. Παίκτες υγιείς, παίκτες που δείχνουν αξιομνημόνευτη σταθερότητα στην απόδοσή τους (Μπιρτς, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Μάντζαρης) και παίκτες που τις τελευταίες μέρες έδειξαν ιδιαίτερη προσπάθεια να ξεπεράσουν την αγωνιστική τους κάμψη (Χάκετ, Παπανικολάου).

Αυτό το τελευταίο κρατήστε το σε μία γωνίτσα του μυαλού σας, αύριο που θα βλέπετε το παιχνίδι..

ΥΓ: Όταν βρίσκεσαι στην Κωνσταντινούπολη σε κάνει να αξιολογείς καλύτερα το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας. Είναι απειροελάχιστα τα όσα ζούμε καθημερινά. Όχι ελάχιστα… απειροελάχιστα.

ΥΓ 2: Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στο ματς, θα επέλεγα Λοτζέσκι.

ΥΓ 3: Ο Γιανγκ αν είναι σοβαρός απλά θα πάρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής λόγω παρουσίας του Ερντέν ή του Σαβάς. Αρκεί να είναι σοβαρός επαναλαμβάνω…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.