«Να γίνει θεσμός αυτή η διοργάνωση»! (pics&vids)

«Να γίνει θεσμός αυτή η διοργάνωση»! (pics&vids)

Gazzetta team
«Να γίνει θεσμός αυτή η διοργάνωση»! (pics&vids)

bet365

Η ΚΑΕ Άρης συμμετείχε στην 13η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics 2016, που έγινε στο «Nick Galis Hall», και οι παίκτες μοίρασαν χαμόγελα στους φίλους τους.

Η ΚΑΕ Άρης μοίρασε χαρά και πολλά χαμόγελα, καθώς συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην 13η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics 2016 που έγινε σήμερα (01/12) το πρωί στο «Nick Galis Hall».

Οι παίκτες των «κιτρίνων» βρέθηκαν στο γήπεδο και έπαιξαν μπάσκετ με τους αθλητές των Special Olympics, οι οποίοι αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στο «Αλεξάνδρειο».

Πέρα από την ανδρική οάδα, στην διοργάνωση βρέθηκαν και τα τμήματα υποδομής, ενώ έγιναν και αγώνες, στους οποίους πήραν μέρος οι εξής ομάδες: ΓΕΛ Πεύκων, ΠΒΜ ΟΑΕΔ Λακκιάς, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, Τμήματα Γυμνασίου & Λυκείου του ΤΕ.Ε Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και Special Olympics Hellas Θεσσαλονίκης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Εμμανουήλ Λάσκαρης, δήλωσε μετά τη διοργάνωση: «Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνει θεσμός αυτή η διοργάνωση. Σήμερα ήταν μία γιορτή. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοια πράγματα στο γήπεδο και οι αθλητές μας να είναι το καλό παράδειγμα. Το κέρδος για μένα είναι ότι μέσα από τα λεπτά που παρακολούθησα αυτόν τον αγώνα, κατάλαβα πόσο σπουδαίο είναι μερικές φορές να έχω την υγεία μου και να είμαι σε θέση πραγματικά να μπορώ να βοηθήσω τους άλλους. Είδα ότι τα μέλη της ομάδας μας ήταν πολύ χαρούμενα, ότι προσπάθησαν κι αυτό μου φτάνει».

Ο Πρόεδρος των Special Olympics, Δημήτρης Κοδέλλας, είπε: «Δεν είμαστε απλά ευχαριστημένοι, είμαστε ενθουσιασμένοι που γυρίσαμε στην Θεσσαλονίκη, η οποία πάντα μας υποδέχεται με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτές αγκάλες. Η υποδοχή είναι εξαιρετική, όπως και η οργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, τον Μάνο Λάσκαρη, ο οποίος πραγματικά έχει σταθεί δίπλα μας και έχει αγκαλιάσει κι αυτός τα Special Olympics, τον σύλλογο προπονητών, κριτών και διαιτητών οι οποίοι έρχονται εδώ για να προσφέρουν κι αυτοί στην επιτυχία των αγώνων. Περιττό να πω ότι οι αθλητές μας περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία τη σημερινή εκδήλωση, πήραν μέρος με πολύ χαρά και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς να παίζουν επί ίσοις όροις με τους δίμετρους παίκτες του ΑΡΗ, που έβλεπες ότι δεν ήθελαν να βγουν από το γήπεδο. Ήμασταν πέρυσι εδώ, είμαστε και φέτος, μιλήσαμε με τον Μάνο Λάσκαρη, θα κάνουμε και κάποια άλλη εκδήλωση, την οποία θα μεθοδεύσουμε εν καιρώ και του χρόνου, πάλι στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ των SpecialOlympics θα είμαστε εδώ όλοι, εμείς από την Αθήνα, οι προπονητές μας, οι αθλητές μας και βέβαια οι εθελοντές μας, οι οποίοι πραγματικά προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν όσο γίνεται τις δραστηριότητές μας».

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: «Είναι η δεύτερη φορά που παίρνουμε μέρος σ’ αυτήν την εκδήλωση. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας. Τη δεδομένη στιγμή να πω ότι εμείς το είχαμε ανάγκη πιο πολύ από τα παιδιά που βρέθηκαν σήμερα εδώ και πραγματικά δεν ξέρω ποιος από τους δύο παίρνει περισσότερη δύναμη από ποιον. Η συνεύρεση αυτή στο γήπεδο ήταν υπέροχη για μας και πιστεύω ότι η χαρά που προσφέραμε ήταν αμοιβαία. Μακάρι αυτό να μπορούσε να γίνεται και συχνότερα. Ξέρουμε ότι αυτά τα παιδιά έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σε μια δραστηριότητα μαζί μας και ταυτόχρονα παίρνουμε κι εμείς δύναμη από εκείνα. Από την προσπάθειά τους, το σθένος τους, την επιμονή τους, την αγάπη τους. Ήταν ένα ευχάριστο πρωινό».

Από πλευράς παικτών ο Μάικλ Τζένκινς υποστήριξε: «Μου αρέσει πολύ όταν κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται στη ζωή τους και χρειάζονται χαρά, ενέργεια και χειροκρότημα. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελάνε, να τους κάνω ευτυχισμένους, οπότε είναι μεγάλη χαρά και ευλογία για μένα. Γίνεσαι ταπεινός όταν βλέπεις και παίρνεις μέρος σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Ευχαριστούμε τα Special Olympics για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και για το ίτι μας συμπεριέλαβαν σ’ αυτήν. Το εκτιμώ, όπως και οι συμπαίκτες μου, περάσαμε πολύ καλά. Αυτό που μου μένει απ’ αυτό το παιχνίδι είναι ευτυχία. Πιστεύω ότι κάναμε πραγματικότητα ένα όνειρο παιδιών και ενηλίκων που βρέθηκαν εδώ. Είχαν την ευκαιρία να παίξουν για πρώτη φορά σ’ αυτό το γήπεδο, να γνωρίσουν την ομάδα μας. Ό,τι έκανε χαρούμενο τον κόσμο που ήρθε εδώ, είναι η μεγαλύτερη νίκη για μας σήμερα».

Και ο Βασίλης Ξανθόπουλος πρόσθεσε: «Κατ’ αρχήν να πω συγχαρητήρια γι’ αυτές τις κινήσεις που γίνονται απ’ όλους τους οργανισμούς που έχουν έρθει σήμερα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω περισσότερο κόσμο απ’ ότι πέρυσι. Εύχομαι αυτό να γίνεται κάθε χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά να έρχονται εδώ, να παίζουν μαζί μας. Είναι και για μας πολύ σημαντικό φυσικά, γιατί παίρνουμε κι εμείς πράγματα από τα συγκεκριμένα παιδιά που είναι μαχητές της ζωής. Όπως είπα και πριν, ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η διοργάνωση. Επειδή το είχα ζήσει και πέρυσι, τότε ήμασταν σε τελείως διαφορετική ψυχολογική κατάσταση. Φέτος είμαστε διαφορετικά, σίγουρα το είχαμε ανάγκη, χαρήκαμε κι εμείς πάρα πολύ και πρέπει να βλέπουμε πώς είναι η ζωή γενικότερα. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ και το παιχνίδι, υπάρχουν πολλά προβλήματα στη ζωή και πρέπει να βλέπουμε κι εμείς αυτά τα παιδιά και να παίρνουμε δύναμη».

Η ανακοίνωση:

«Κάθε φέτος και καλύτερα! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. πήρε μέρος στον εορτασμό της 13ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics 2016. Η ανταπόκριση και η επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα στο «Nick Galis Hall», ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι και άπαντες έφυγαν από το γήπεδο με ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.

Το «παρών» έδωσε η αντρική ομάδα του ΑΡΗ και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Στους αγώνες πήραν μέρος οι εξής ομάδες: Όλοι τους έπαιξαν μπάσκετ με τους αθλητές των Special Olympics και πρόσφεραν, αλλά και πήραν, μεγάλη χαρά. Τόσο στους αθλητές, όσο και στον αρκετό κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση. Οι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ έδωσαν τις… καλύτερες ασίστ της ζωής τους στους αθλητές των Special Olympics, οι οποίοι αποθεώνονταν σε κάθε καλάθι που πετύχαιναν.

Στο τέλος των αγώνων έγιναν και οι απαραίτητες απονομές από τον εντεταλμένο σύμβουλο ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Εμμανουήλ Λάσκαρη και τον πρόεδρο των Special Olympics, Διονύση Κοδέλλα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα