Όταν ο Ντίβατς έπαιξε στον Ερυθρό Αστέρα! (vid & pics)

Όταν ο Ντίβατς έπαιξε στον Ερυθρό Αστέρα! (vid & pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Όταν ο Ντίβατς έπαιξε στον Ερυθρό Αστέρα! (vid & pics)
Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Ζαλγκίρις (2/12) στη «Hala Aleksandar Nikolić» και οι Σέρβοι θυμήθηκαν το σύντομο πέρασμα του Βλάντε Ντίβατς από τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου!

Οι Σέρβοι αντιμετωπίζουν την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για πέμπτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, αρχής γενομένης από το 1999. Τότε η υπερηχητική Ζαλγκίρις Κάουνας με τον Γιόνας Καζλάουσκας στην άκρη του πάγκου και τους Τάιους Έντνι και Σαούλιους Στομπέργκας στο παρκέ κατέκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο Μόναχο κόντρα στην Κίντερ, ενώ νωρίτερα αντιμετώπισαν τον Βλάντε Ντίβατς στο ματς του Βελιγραδίου!

Τότε ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 77-69 μπροστά σε 6.000 οπαδούς του, έχοντας στο ρόστερ του τον νυν διοικητικό παράγοντα των Κινγκς, ο οποίος μεγαλούργησε με τη φανέλα της Παρτιζάν (1986-89) πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει στους Λέικερς, τους Χόρνετς και τους «Βασιλιάδες» του Σακραμέντο. Κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ εκείνης της σεζόν, ο Ντίβατς επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα έναντι 250.000 δολαρίων ανά παιχνίδι όπως ανέφεραν δημοσιεύματα της εποχής!

Στο παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Σέρβος είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κοψίματα ωστόσο οι αντιδράσεις των φίλων της Παρτιζάν έβαλαν πρόωρο τέλος στην καριέρα του στους Ερυθρό Αστέρα.