Επιστρέφει στο μπάσκετ ο Αζάια Όστιν!

Αντωνία Σπανού
Επιστρέφει στο μπάσκετ ο Αζάια Όστιν!

bet365

Ο παίκτης που διαγνώστηκε με σύνδρομο «Μάρφαν» το 2014, πήρε το «πράσινο» φως και επιστρέφει στην αγωνιστική δράση.

Η ιστορία του Αζάια Όστιν είχε συγκλονίσει και στεναχωρήσει την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα.

Ο νεαρός άσος που αγωνιζόταν για το Baylor διαγνώστηκε με σύνδρομο Μάρφαν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το ντραφτ του 2014 και πλέον πήρε το οκ για να επιστρέψει στην δράση.

«Από το ντραφτ, εξετάζομαι από τον γιατρό μου και μέσα από αυτές τις εξετάσεις ελέγχουμε την καρδιά μου και βλέπουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είμαι σταθερός».

Ο Όστιν ήταν ανάμεσα στα δυνατά χαρτιά του ντραφτ του 2014 και σε έναν έλεγχο πριν την διαδικασία βρέθηκε μια ανωμαλία στην καρδιά,

Μετά από γενετικά τεστ που του έγιναν, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει το σύνδρομο «Μάρφαν».

«Είμαι καθαρός. Είμαι έτοιμος να βγω εκεί έξω και να κυνηγήσω το όνειρο μου. Από την ώρα που οι γιατροί μου ανακοίνωσαν ότι είμαι πλέον καθαρός, γυρνάει στο μυαλό μου. Θέλω να το κυνηγήσω. Ήταν πάντα το όνειρο μου. Παράλληλα, είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό και πιστεύω ότι όλα γίνονται στην ζωή μας για κάποιον λόγο.

Άρα γιατί ο Θεός να δείξει στους γιατρούς μου ότι είμαι καθαρός αν δεν θέλει να βγω και να κυνηγήσω το όνειρο μου και να μοιραστώ την εμπειρία μου με εκατομμύρια κόσμου».

Ο Όστιν έμαθε ότι έχει το σύνδρομο μερικές μέρες πριν το ντραφτ του 2014 και του συστήθηκε να σταματήσει το μπάσκετ άμεσα.

Έλαβε τεράστια υποστήριξη από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του κομισάριου του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, που τον είχε καλέσει στο ντραφτ του 2014 και τον έκανε συμβολικό ντραφτ μεταξύ της 15ης και της 16ης θέσης.

Ο Όστιν έχει ήδη περάσει πολλά εμπόδια για να βρεθεί στο παρκέ καθώς έχει τυφλωθεί στο δεξί του μάτι από τα 16 του χρόνια, όταν έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και χρειάστηκε να κάνει 4 εγχειρήσεις.

Ο Όστιν έχει περάσει πολλά για να φτάσει στο σημείο να χαμογελά με τα νέα των γιατρών.

Το μόνο που έχει να ευχηθεί είναι η μοίρα να είναι πιο καλή μαζί του από ότι ήταν μέχρι τώρα και η θέληση του να βρεθεί παρκέ να συνδυαστεί με χαρές και νίκες.

 

NBA Τελευταία Νέα