Πρίφτης: «Φυσιολογικό να μας αποδοκιμάζουν, δεν αποποίουμαι την ευθύνη μου»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΗΣ - ΜΟΝΑΚΟ

Πρίφτης: «Φυσιολογικό να μας αποδοκιμάζουν, δεν αποποίουμαι την ευθύνη μου»

Πολλά κι ενδιαφέροντα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τη Μονακό.

Πρίφτης: «Φυσιολογικό να μας αποδοκιμάζουν, δεν αποποίουμαι την ευθύνη μου»

Ο Άρης γνωρισε την ήττα από τη γαλλική ομάδα κάτι που ενόχλησε τους φίλους της ομάδας οι οποίοι αποδοκιμάσαν παίκτες και προπονητή.

Ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέτευξη τύπου που ακολούθησε αναφέρθηκε στις αιτίες που στέρησαν τη νίκη στον Άρη, στο ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ, αλλά και στην αντίδραση του κόσμου.

Αναλυτικά:

Για την αναμέτρηση: «Συγχαρητήρια στη Μονακό για την νίκη. Είναι μία σκληρή ήττα για μας. Πήγε στη μια κατοχή το ματς, σε ένα ριμπάουντ, σε ένα σουτ. Είναι ήττα στην έδρα μας και σίγουρα είναι αρνητικό. Πρέπει να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις και στο διάβασμα του παιχνιδιού στο αγωνιστικό κομμάτι και με τους τραυματισμούς. Κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε παιχνίδι σε τρεις μέρες».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Ντέβιν Μαρμπλ: «Ο Μαρμπλ έχει ένα πρόβλημα στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού ποδιού, κάτι σαν διάστρεμμα. Μπορεί να μην είναι πολύ σοβαρό, αλλά δεν ήταν έτοιμος να παίξει. Στο ματς με την Λευκάδα τον έβαλα κι έχασε τις φάσεις. Σήμερα είδα από το ζέσταμα ότι δεν πατούσεκαλά. Ο καθένας διαχειρίζεται τον πόνο με τον δικό του τρόπο. Σίγουρα έχει κάποιο πρόβλημα, δεν ξέρω πόσο όμως για να μένει εκτός. Πρέπει να κάνω το καλύτερο για την ομάδα με το δικό μου κριτήριο, γι’ αυτό και αποφάσισα να μην παίξει».

Για την απόδοση του Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς: «Είναι συνολικό το πρόβλημα, έχει να κάνει με την χημεία μας, μπορεί να μην είναι μόνο δικό του το λάθος. Μερικά σχήματα δεν είναι λειτουργικά γι’ αυτόν, γιατί είναι λίγο βαρύς, γι’ αυτό και πάμε σε άλλα σχήματα με τον Γιάνκοβιτς και τον Τσαϊρέλη».

Για την κατάσταση του Έρικ Μπάκνερ: Δε νομίζω να παίξει το Σάββατο. Διάστρεμμα στην ποδοκνημική έχει, αν είναι και οστικό θα είναι χειρότερο. Δεν είναι κάτι απλό, μάλλον είναι κάτι πιο σοβαρό».

Για τις αποδοκιμασίες στο τέλος του ματς: «Οι αποδοκιμασίες είναι κάτι φυσιολογικό. Πολλές φορές έχω ακούσει και λόγια αγάπης εδώ, αλλά και κριτική και αποδοκιμασίες. Το θεωρώ φυσιολογικό να συμβαίνει, το αποδέχομαι, το διαχειρίζομαι, είμαι εδώ και θα συνεχίσω να παλεύω ακόμα πιο δυνατά, για να μπορέσω να βελτιώσω την κατάσταση».

Για την εικόνα της ομάδας του: «Η εικόνα αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή ή σταθερή εξαιτίας αρκετών πραγμάτων. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου για κάποιες επιλογές. Οι παίκτες μπασκετικά είναι καλοί, αλλά δεν είναι το μόνο κριτήριο το μπασκετικό που παίζει ρόλο. Μη νομίζετε ότι οι περσινές επιλογές ήταν ξεκάθαρα καλές. Αν θυμάστε και πέρσι είχαμε προβλήματα στο πώς αποδίδουν κάποιοι παίκτες, αλλά στο τέλος έδεσαν. Ένα κομμάτι είναι οι επιλογές, ένα κομμάτι είναι οι ατυχίες και ένα κομμάτι είναι στιγμές στα παιχνίδια. Σήμερα αν είχαμε καλύτερο ποσοστό στις βολές ή το τρίποντο που έβαλε ο Αμπουντού που δεν σουτάρει ποτέ τρίποντα, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών: «Θα το συζητήσω με τη διοίκηση».

Για την παρουσία του Δημήτρη Φλιώνη: «Επένδυσα στην στιγμή, όχι στο μέλλον. Πίστευα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Είδα ότι βοηθούσε την ομάδα, στο διάβασμα και την ομαδικότητα, χωρίς να έχει ελλείματα αμυντικά και τον διατήρησα στο παρκέ».

Best of internet