Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών 96-59

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών 96-59

bet365

Ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (96-59) για την 8η αγωνιστική της Basket League, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει τον χρόνο πριν από το ματς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Από τη στιγμή που ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα όπου οι «πράσινοι» ψάχνουν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, ήταν λογικό και επόμενο για τον Καταλανό προπονητή να ξεκουράσει τους παίκτες που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί και τους οποίους θέλει να διατηρήσει «φρέσκους».

Το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλων Πατρών (96-59) ήταν... κατά παραγγελία, αφού ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ανοίξει από νωρίς το σκορ και να μην δυσκολευτεί καθόλου κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κωνσταντίνος Γόντικας έπαιξε σχεδόν σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας και τον πρώτο του πόντο με την «πράσινη» φανέλα στην Basket League, πολλές φορές την πεντάδα των «πρασίνων» αποτελούσαν οι Έλληνες παίκτες, ενώ οι παίκτες έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στο αντίπαλο καλάθι στέλνοντας τη διαφορά στο +37 (82-45) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου.

Ο Τζέιμς Φελντέιν βρήκε... ξανά το χέρι του, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν θετικότατος στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Πατ Καλάθης έδωσε βοήθειες και ο Πασκουάλ μπόρεσε να κρατήσει στο παρκέ τον Νικ Καλάθη μόλις 16 λεπτά (ίσα ίσα για να έχει ρυθμό), τον Σίνγκλετον 18 λεπτά, τον Μπουρούση 11 λεπτά και τον Ρίβερς 13 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods φρόντισε να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο και δη από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και άνοιγε σταδιακά την ψαλίδα της διαφοράς. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να πειραματιστεί αρκετά, να μην πιέσει παίκτες που είχαν τραβήξει κουπί όπως οι Καλάθης και Σίνγκλετον και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους όσους έχουν μειωμένη συμμετοχή στα ματς της EuroLeague, όπως οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Πατ Καλάθης.

Όλα αυτά έγιναν και μάλιστα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Σωστές επιλογές στην επίθεση, καλά ποσοστά (13/22 δίποντα και 7/13 τρίποντα), όμορφες συνεργασίες (15 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο) και χωρίς λάθη (μόλις 3 στο πρώτο μέρος). Ο Κέι Σι Ρίβερς αποτέλεσε τον παίκτη κλειδί, αφού σε (μόλις) έξι λεπτά συμμετοχής σημείωσε 11 πόντους και ήταν εκείνος που εκτόξευσε τη διαφορά στους 27 πόντους (54-27) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (54-30).

NΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Εκεί που ήθελε να πατήσει το γκάζι και να πάρει τη διαφορά, μπόρεσε να το κάνει και έριξε πρόωρα τους τίτλους τέλους στο ματς. Περισσότερες λύσεις, βάθος στον πάγκο και όλοι οι παίκτες να κάνουν τη διαφορά.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέιμς Φελντέιν ανέκτησε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση στα δύο τελευταία ματς στην Ευρωλίγκα με Ολυμπιακό και Νταρουσάφακα, αφού τελείωσε το ματς με 17 πόντους, έχοντας 3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος σε 24:02.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Από τον Παναθηναϊκό και πάλι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν εκτός... ματς στην επίθεση με 1/4 σουτ, 1/2 βολές, αν και στην άμυνα έκανε τρία κλεψίματα. Από τον Απόλλωνα ο Καλινόσκι που αποτελεί τη μεγάλη απειλή της ομάδας έμεινε στους 6 πόντους, έχοντας και 4 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξέσπασμα του Κέι Σι Ρϊβερς, με το οποίο ο Παναθηναϊκός έστειλε τη διαφορά στους 20 πόντους (39-19).

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Οι Μποχωρίδης και Πατ Καλάθης έκαναν πολύ καλα τη δουλειά τους στο διάστημα που αγωνίστηκαν, με τον πλέι μέικερ των «πρασίνων» να έχει 11 πόντους με 5/6 σουτ και τον Καλάθη να συμπληρώνει άλλους 9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το... χαμένο κάρφωμα του Αντώνη Φώτση στο πρώτο δεκάλεπτο! Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν μόνος του με το καλάθι, αλλά... άλλαξε γνώμη στον αέρα με αποτέλεσμα να αστοχήσει στο κάρφωμα. Βέβαια αμέσως μετά σκόραρε επτά σερί πόντους!

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τίποτα, ενώ ο Απόλλων τα 4/14 τρίποντα και τα μόλις 14 ριμπάουντ έναντι 37 των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 54-30, 72-43, 96-59

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα