Το... βήμα που δεν ήρθε κι η απουσία Βασιλειάδη (infographic)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Το... βήμα που δεν ήρθε κι η απουσία Βασιλειάδη (infographic)
Η ΑΕΚ δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο πρώτο μεγάλο τεστ της Basket League κι έδειξε πως έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, ενώ θα πρέπει να πορευτεί χωρίς τον Κώστα Βασιλειάδη για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε παιχνίδια.

Στην πρώτη της ευκαιρία ν' αποδείξει πως έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω στην Basket League δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ που έχει την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος με παθητικό μέσο όρο 60, είδε τον Ολυμπιακό να σταματάει στους 78 πόντους και να διευρύνει το σερί του σε 15-0 στην έδρα του απέναντί της.

Ένα απλό ξέσπασμα του Ολυμπιακού ήταν αρκετό για να κάνει το σκορ από 49-42 σε 65-46 στα μισά της τρίτης περιόδου. Η Ένωση έψαχνε κυρίως με ατομικές ενέργειες τον δρόμο προς το καλάθι και είδε τους «ερυθρόλευκους» να μένουν άνετα μόνοι αήττητοι.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο φετινό μεγάλο φετινό ραντεβού της ΑΕΚ που δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε. Όταν υποδέχτηκε την Μπεσίκτας για το Champions League φάνηκε ανέτοιμη. Δέχτηκε για πρώτη φορά πάνω από 60 πόντους κι η ήττα ήρθε με κατεβασμένα χέρια.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ οι Γιούρι Ζντοβτς και Ντούσαν Σάκοτα συμφώνησαν. Από τη μία ο Σλοβενός τεχνικός που αρχικά είπε πως οι περισσότεροι παίκτες του σκέφτονται μόνο την επίθεση κι άφησαν πίσω την άμυνα, ανέφερε πως δεν πίστεψαν το παιχνίδι. «Δεν πιστέψαμε ποτέ στη νίκη», είπε νωρίτερα ο αρχηγός της Ένωσης.

Κάτι που άλλωστε συνέβαινε συνέχεια την περσινή χρονιά που ακόμα κι όταν έδειχνε πως το παιχνίδι ήταν δικό της λάθος επιλογές της στερούσαν τη νίκη.

Πέρα από την ήττα που ήταν εντός προγράμματος η Ένωση έχει ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα εν όψει συνέχειας. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς θα πρέπει να πορευτεί για σχεδόν 20 μέρες χωρίς τον Κώστα Βασιλειάδη. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα χάσει τα παιχνίδια με Κόροιβο, Παναθηναϊκό κι ίσως με Δόξα Λευκάδα για την Α1, ενώ για το Champions League τις αναμετρήσεις με Ζιελόνα Γκόρα, Σζολνόκι και Σαρλερουά.

Οι αριθμοί του Κώστα Βασιλειάδη στα «κιτρινόμαυρα»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα