Λυκογιάννης: «Έχουμε πίεση εντός μετά την γκέλα της πρεμιέρας»

Λυκογιάννης: «Έχουμε πίεση εντός μετά την γκέλα της πρεμιέρας»

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου ξεπέρασε το εμπόδιο της Κύμης και ο Άρης Λυκογιάννης εξήγησε τους λόγους που το παιχνίδι με τους νεοφώτιστους έγινε ντέρμπι.

«Πριν από το μπάσκετ, να αφιερώσω τη νίκη στον πεθερό μου, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο ταλαιπωρείται από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όσον αφορά το παιχνίδι, είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις δύο σερί παιχνίδια στο γήπεδό σου. Μετά την γκέλα της πρώτης αγωνιστικής, έχουμε την πίεση της νίκης σαν γηπεδούχοι. Αμυντικά προσεγγίσαμε καλά το παιχνίδι και δεν αφήσαμε στην Κύμη ξεκάθαρα σουτ. Δύο λόγοι έκαναν το ματς ντέρμπι. Ο ένας είναι πως κάποια στιγμή δεν ήμασταν καλοί στα τρίποντα και ο δεύτερος είναι οι διάδρομοι που μας έκλεισε ο αντίπαλος. Δείξαμε χαρακτήρα, ενώ ήταν πολύ σημαντικά τα 14 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτά, ήταν τα δύο στοιχεία που μας έδωσαν τη νίκη» εξήγησε αρχικά ο προπονητής του Κολοσσού μετά τη νίκη των Ροδιτών επί της Κύμης.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Σήμερα είχαμε πρόβλημα με έναν δημιουργό μας, τον Άχονεν, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από μία δηλητηρίαση και ουσιαστικά ήταν εκτός. Σπαταλήσαμε πολλή ενέργεια αμυντικά για να κοντρολάρουμε τον Ελ-Αμίν και τον Τσούπκοβιτς. Η Κύμη βρήκε λύσεις από τον Αντεγκμπόγε, αλλά μετά το λύσαμε και αυτό το πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω πως είχαμε πολύ καλό ρυθμό, αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε.

Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι σε διαδικασία επανόδου. Έχει κάνει τρεις προπονήσεις ήδη, χωρίς προβλήματα και πιστεύω πως είναι ένας παίκτης που θα μπει στο ροτέισον. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος όσο περνάει ο χρόνος θα είναι όλο και καλύτερος. Είναι ένας παίκτης που ενεργειακά ξέρει πως πρέπει να παίξει, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια, στο επιθετικό κομμάτι, δεν ήταν σε μία διαδικασία που να ταιριάζει στο παιχνίδι της δικής ομάδας. Αλλά, νομίζω πως πλέον έχει προσαρμοστεί πολύ καλά σε αυτό και θα είναι ακόμη καλύτερος στη συνέχεια».

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο και θέλαμε πολύ. Είχαμε λίγο άγχος και πίεση. Ξέραμε ότι η Κύμη είναι πολύ καλή ομάδα και ερχόμαστε από μία νίκη κόντρα στη Λευκάδα, γι’ αυτό δεν θέλαμε να χαλαρώσουμε. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Θέλουμε να κερδίσουμε μέσα στην έδρα μας και είναι σημαντικό αυτό, γιατί χτίζουμε χαρακτήρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα για να πάρουμε το παιχνίδι, όταν η Κύμη μας πλησίασε. Δεν έχουμε πολλές αλλαγές, για να κρατάμε ψηλά την απόδοσή μας, οπότε είναι λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Στο πρώτο ημίχρονο μας έβαλαν μόλις 24 πόντους, αλλά στο δεύτερο πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Ελ-Αμίν είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν είσαι μόνος σου όταν τον μαρκάρεις. Έχουμε ένα σταφ που μας λέει πώς να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους, ενώ η άμυνα είναι και ομαδική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα