Πασκουάλ: «Πήραμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος» (vid)

Πασκουάλ: «Πήραμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Πήραμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος» (vid)
Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε λόγο για τις καλύτερες αποφάσεις που παίρνει η ομάδα του στα τελευταία λεπτά, την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς,αλλά και τη... δική του σφραγίδα στην ομάδα.

Αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Κάναμε καλή δουλειά για 20 λεπτά. Κάναμε καλή δουλειά σε αυτό το διάστημα, ελέγξχαμε το παιχνίδι και το σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μόνο 4 λάθη και 10 ασίστ και πολύ καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Ομως στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου χάσαμε τον έλεγχο και μετά από αυτό είχαμε ένα νέο παιχνιδι. Δεν παίξαμε καλά, αλλά στο τέλος ήταν μια σημαντική νίκη για μας».

Για τα ντέρμπι που έχει δώσει η ομάδα του μέσα στο Νοέμβριο: «Τα παιχνίδια στην Euroleague είναι πολύ δύσκολα για όλες τις ομάδες και πολύ αμφίρροπα. Μέχρι σήμερα σε όλα τα παιχνίδια έχουμε παίξει καλά και είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Αυτό λέει πολλά για μια ομάδα που θέλει να βελτιώνεται, να κερδίζει και κάθε μέρα να είναι καλύτερη. Είναι προφανές πως μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Σήμερα για παράδειγμα έχουμε πάρει καλύτερες αποφάσεις από ότι σε άλλα παιχνίδια. Το να κερδίσεις στο τέλος μπορεί να εξαρτάται από μικρές λεπτομέρειες που σήμερα τις ελέγξαμε καλύτερα. Βέβαια, είχαμε σήμερα τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορά, να φύγουμε στο σκορ όμως κάναμε λάθος στην επίθεσή μας και στην άμυνα δεχθήκαμε τρίποντο. Αυτό άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην διοργάνωση, μπορεί να κάνεις ένα λάθος, η αντίπαλη ομάδα να βάλει δυο τρίποντα και να αλλάξει το παιχνίδι».

Για την επάνοδο του Τζέιμς: «Δεν το είχα στο μυαλό μου να παίξει σε τόσο σημαντικά σημεία και για τόσο χρόνο. Είδαμε πως ήταν καλά στο γήπεδο και μπορούσε να δημιουργήσει πλεονέκτημα στην επίθεση. Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που ήταν καθοριστικοί στο να παίξει παραπάνω. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αυτή την εβδομάδα προπονείται με την ομάδα, έχουν δώσει το ΟΚ οι γιατροί κι έχουμε χρόνο να τον εντάξουμε περισσότερο Ο Μάικ είναι εύστοχος όμως κι εκτελεί. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και προσπαθούμε να βγάλουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων τους».».

Για το αν οι προσθήκες Τζέιμς και Γκάμπριελ έχουν διευρύνει το rotation: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα ο Σίνγκλετον είχε ένα δυνατό χτύπημα πριν τελειώσει το δεύτερο μέρος, όπως και ο Ρίβερς, στη συνέχεια έπαιξαν λίγο πιο κάτω από τις δυνατότητες τους. Αλλά σίγουρα το να έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις το rotation σε βοηθάει να παίξεις καλύτερα στο τέλος».

Για το πόσο... Πασκουάλ βλέπει πλέον στον Παναθηναϊκό: «Είναι στο 100% από την πρώτη ημέρα. Δεν υπάρχει άλλη οδός. Δεν είπα ποτέ πως χάσαμε ένα παιχνίδι επειδή δεν είχα αρκετό χρόνο στην ομάδα δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στο άθλημά μας κι ακόμα λιγότερες σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Όταν είσαι μια εβδομάδα στην ομάδα, είσαι μια εβδομάδα. Ο ένας μήνας, είναι ένας μήνας αλλά δεν έχει νόημα να πούμε πως δεν έχουμε αρκετό χρόνο εδώ».