Για την συνέχεια του σερί... σπίτι του ο Ολυμπιακός!

Αντωνία Σπανού
Για την συνέχεια του σερί... σπίτι του ο Ολυμπιακός!
O Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Μακάμπι (24/11, 19:45, ΕΡΤ1) και θέλει να δώσει συνέχεια στο καλό του σερί στην Euroleague.

Στο ΣΕΦ συνεχίζεται το «ταξίδι» του Ολυμπιακού για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Oι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Μακάμπι που δείχνει και εκείνη να βρίσκει την καλή της χημεία και έρχεται έτοιμη να πάρει ένα μεγάλο διπλό.

Μετά την νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ψάχνει την ηρεμία που θα της δώσει ακόμα μια νίκη στο «σπίτι» της.

Άπαντες, πλην του Δημήτρη Αγραβάνη που είναι ακόμα τραυματίας, είναι ετοιμοπόλεμοι, αφήνουν στην άκρη κούραση και θέλουν να ανακόψουν τον δύσκολο και γρήγορο ρυθμό της Μακάμπι.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί ήρθαν στην Ελλάδα ξέροντας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό σε ανοδική πορεία.

Η προσοχή της ομάδας, σύμφωνα και με τον προπονητή της, Ραμίρ Χαντάρ, είναι στραμμένη στον πολύ φορμαρισμένο Βασίλη Σπανούλη και κανείς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Ο Γκάουντλοκ, που έλειψε τα δύο τελευταία παιχνίδια, επιστρέφει και μένει να δούμε αν αυτό θα βοηθήσει την ομάδα του ή πρόκειται να την... μπερδέψει.

Η ψυχολογία και των δύο ομάδων είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και αναμένεται ένα ακόμα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ήξερες ότι:

Η Μακάμπι απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα playoff της Euroleague 2006 (2-1). Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο μόνος παίκτης που έχει μείνει από εκείνο το ρόστερ μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, είχε παίξει μόλις για 15 δεύτερα στο Game 2 της σειράς.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι δεύτερος σε πόντους (3.109), δεύτερος σε ασίστ (1.011) και πρώτος στις ελεύθερες βολές (843) σε όλη τη διοργάνωση.

Επίσης, ο αρχηγός των Πειραιωτών είναι τρίτος σε ασίστ στη διοργάνωση φέτος με 7.5 ανά αγώνα.

Ο Κεμ Μπιρτς είναι τέταρτος σε ριμπάουντ με 7.5 ανά αγώνα.

Ο Ντάνιελ Χάκετ θέλει δύο ακόμα κλεψίματα για να φτάσει τα 100.

Ο Γκάουντλοκ έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο σε πόντους φέτος, με 17.11 ανά αγώνα. Επίσης, είναι τέταρτος σκόρερ φέτος με 17.7 πόντους ανά παιχνίδι.