Οι διευκρινίσεις της ΕΟΚ για το άρθρο του gazzetta.gr

Gazzetta team
Οι διευκρινίσεις της ΕΟΚ για το άρθρο του gazzetta.gr

bet365

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τοποθετήθηκε για το άρθρο του Βασίλη Σκουντή στο gazzetta.gr σχετικά με την άτυπη συνέντευξη Τύπου των Τουργκάι Ντεμιρέλ, Καμίλ Νόβακ.

Αναλυτικά

«Κύριοι,

με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα σας, υπό τον τίτλο «Τζόρντι, δεν κατεβάζουμε άλλο τα παντελόνια μας», με υπογραφή του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή, το οποίο σύμφωνα με τον υπογράφοντα αποδίδει στα Ελληνικά μέρος του περιεχομένου της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν οι κ.κ. Ντεμιρέλ και Νόβακ σε δημοσιογράφους, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις εξής διευκρινίσεις.

Το πράττουμε, αφού στο άρθρο παρότι αναφέρεται άμεσα η Ελληνική Ομοσπονδία, όπως γίνεται σαφές κατόπιν ερωτήσεων που και για θέμα που έχουμε εξηγήσει αναλυτικά τους προηγούμενους μήνες και θα έπρεπε να έχετε επισημάνει τις τότε τοποθετήσεις μας, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στις θέσεις μας που είναι ξεκάθαρη απαρίθμηση δεδομένων.

Συγκεκριμένα:

Η Ελληνική ομοσπονδία, πορεύεται διαχρονικά με πιστή εφαρμογή των διεθνώς ισχυόντων νόμων, κανονισμών και του καταστατικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, FIBA όπως είναι υποχρεωμένη.

Σύμφωνα με αυτό, και ειδικά τα άρθρα 9.1 παραγράφους d και e, όπως και 9.2, προβλέπεται σαφώς ότι οι ομοσπονδίες των χωρών δύνανται να επιτρέψουν την συμμετοχή ομάδων, αθλητών και διαιτητών μόνο σε διοργανώσεις αναγνωρισμένες από την FIBA, σε διαφορετική περίπτωση να προβαίνουν στην επιβολή ποινών, όπως τον αποκλεισμό από τις οικείες διοργανώσεις.

http://www.fiba.com/documents/2015/FIBAGeneralStatutes_ApprovedbyExtraordinaryCongress16March2014_English.pdf

Η διοργάνωση του Eurocup είχε κριθεί δις ως "εκτός νόμου" από την FIBA, η οποία είχε αποστείλει σε όλες τις ομοσπονδίες σαφείς οδηγίες για το τι έπρεπε να πράξουν απέναντι σε παράγοντες του αθλήματος που αποφάσιζαν να συμμετάσχουν εκεί. Την αλληλογραφία είχαμε δημοσιοποιήσει και τις οδηγίες αυτές ακολουθήσαμε, όπως οφείλαμε.

Παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε την επεξηγηματική μας τοποθέτηση προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Σας ευχαριστούμε»

 

Τελευταία Νέα