Παππάς: «Στα χέρια μας η τύχη του αγώνα με Νταρουσάφακα»

Gazzetta team
Παππάς: «Στα χέρια μας η τύχη του αγώνα με Νταρουσάφακα»
Ο Νίκος Παππάς μίλησε για τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ (25/11, 22:00) και τόνισε πως μια νίκη θα εξαρτηθεί καθαρά και μόνο από το «τριφύλλι».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Καλησπέρα σας,

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για την ομάδα μας με μεγάλη καταπόνηση, σωματική αλλά και πνευματική. Αντιμετωπίσαμε τρεις δύσκολους αντιπάλους σε ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και, δυστυχώς, καταφέραμε να βγούμε νικητές σε ένα μόνο παιχνίδι, αυτό με τον Άρη. Η μεγαλύτερη απώλεια που είχαμε όμως, ήταν του Τζέιμς καθώς είναι ένας κομβικός παίκτης για την ομάδα μας, που προσφέρει πάρα πολλά σε άμυνα και επίθεση. Εννοείται πως το πιο σημαντικό είναι η υγεία του και το να γίνει καλά το συντομότερο δυνατό. Του ευχόμαστε να επιστρέψει δυνατός και γρήγορα. Δυστυχώς, οι τραυματισμοί μέσα στον αθλητισμό και έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες δυσκολίες. Όλοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε παραπάνω για να καλυφθεί και το δικό του κενό.

Παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό και από τον τρόπο που ήρθε αυτή, η ομάδα έδειξε αντίδραση λίγες ημέρες μετά σε μια σκληρή έδρα απέναντι σε έναν παραδοσιακά δύσκολο αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια που παρουσιάζεται ενισχυμένος, όπως είναι ο Άρης. Πιστεύω ότι είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα το πάνω χέρι. Μέσα από την άμυνά μας, όπου ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, πήραμε πλεονέκτημα και ενέργεια.

Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη πολύ δύσκολο ματς απέναντι στη Νταρουσάφακα, μια ομάδα με «γεμάτο» ρόστερ. Σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι της αντιπάλου μας, θα πρέπει να προσέξουμε τις προσαρμοσμένες άμυνες που παραδοσιακά παίζουν οι ομάδες του κόουτς Μπλατ, είτε αυτές είναι άμυνες zone press σε όλο το γήπεδο, είτε άμυνες match up με πολλές αλλαγές, που έχουν ως σκοπό την αποδιοργάνωση της αντίπαλης ομάδας σταματώντας την καλή και γρήγορη κυκλοφορία της.

Από μέρους μας θα πρέπει να έχουμε υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, να διαβάσουμε τα mismatch, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο για να βρούμε εύκολους πόντους και να σπάσουμε αυτού του είδους τις άμυνες. Επιθετικά είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ, αλλά και στις επιθέσεις οι οποίες προκύπτουν μέσα από καταστάσεις ένας εναντίον ενός και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε προσωπικό επίπεδο να τους αντιμετωπίσουμε. Οι Γουίλμπεκιν, Γουναμέικερ και Άντερσον από την περιφέρεια, αναλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι στη δημιουργία αλλά κυρίως στο σκοράρισμα. Από εκεί και πέρα, ο Μόερμαν παίζει στις θέσεις «4» και «5» με την ίδια άνεση και είναι ένας κομβικός παίκτης που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα και έξω από τη ρακέτα. Πρέπει να παρουσιάσουμε μια προσαρμογή επάνω στο μαρκάρισμά του.

Κλείνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω πως το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Αν παρουσιάσουμε, ειδικά στο γήπεδό μας, την ίδια συγκέντρωση και αποφασιστικότητα όπως και στα τελευταία μας ευρωπαϊκά ματς, ανεξαρτήτου του αποτελέσματος σε αυτά, μπορούμε να βγούμε νικητές. Αγωνιζόμενοι στην έδρα μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται από την αντίπαλη ομάδα αλλά από τη δική μας εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Αν παρουσιαστούμε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε στα χέρια μας την τύχη του αγώνα.

Τα ξαναλέμε σύντομα

Νίκος».