«Το κυριότερο είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς»

«Το κυριότερο είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς»

«Το κυριότερο είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς»

Η κούραση από τους διαδοχικούς αγώνες και η ελλιπέστατη προετοιμασία αποτελούν δύο ζητήματα που υποχρεούνται να διαχειριστεί ο Άρης ενόψει του αυριανού (23/11) αγώνα με τους Σκαϊλάινερς. Ο Δημήτρης Πρίφτης πάντως ανέφερε ένα ακόμη…

Μετά το πέρας της προπόνησης της ομάδας του στη Fraport Arena, ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα του. «Το πρόβλημα δεν είναι η αλληλουχία των αγώνων, αλλά οι μετακινήσεις, που επηρεάζουν τις ομάδες, όχι μόνο την δική μας. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν απαιτητικό ενεργειακά, κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι σωματικά, αλλά είναι πολύ ζωηρό το κίνητρο για να διατηρηθούμε σε τροχιά πρόκρισης στην Ευρώπης και θα προσπαθήσουμε πολύ δυνατά για τη νίκη», είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα στον παράγοντα που θα κρίνει τον αγώνα: «Η προετοιμασία είναι ελλιπέστατη. Δεν υπάρχει χρόνος, μόλις μία προπονητική μονάδα και μια ανάλυση από το βίντεο. Το κυριότερο είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς και όχι τι κάνει ο αντίπαλος. Αντίπαλος είμαστε εμείς οι ίδιοι και πώς εμφανιζόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Αναφορικά με το επίπεδο δυναμικής των Σκαϊλάινερς, σημείωσε: «Είναι μια ομάδα που μοιάζει με τη Νίμπουρκ πολύ. Είναι πολύ γρήγορη, τρέχει, σουτάρει στον αιφνιδιασμό. Δύσκολα το μαρκάρεις αυτό. Το θέμα είναι εμείς πώς θα εμφανιστούμε. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Κάναμε μια προσπάθεια στο χθεσινό παιχνίδι, δείξαμε κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια».

Σε ερώτηση σχετική με την απόδοση της ομάδας του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Κοντρολάραμε λίγο τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μέσα από την άμυνα πήγαμε σε έναν πιο κοντρολαρισμένο ρυθμό αγώνα. Είναι ευχάριστο ότι κάναμε λίγα λάθη και αυτό έχει να κάνει με τον ρυθμό του αγώνα, γιατί στερείς τον αντίπαλο από εύκολα καλάθια. Είχαμε κάποιες στιγμές που κυκλοφορήσαμε τη μπάλα καλύτερα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Το κάναμε καλά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά όχι στο τέλος. Και εκεί χρειαζόμαστε βελτίωση».

Αναφέρθηκε και στην απουσία του Ντέβιν Μαρμπλ σημειώνοντας ότι… «υπάρχουν απουσίες που έχουν στερήσει από την ομάδα βοήθεια, αλλά η ομάδα έχει ρόστερ και μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και με τις απουσίες της».

Best of internet