«Μας απασχολούν οι πρόωρες αποχωρήσεις από την Εθνική Ομάδα»

Gazzetta team
«Μας απασχολούν οι πρόωρες αποχωρήσεις από την Εθνική Ομάδα»

bet365

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης δήλωσε προβληματισμένος σχετικά με τις πρόωρες αποχωρήσεις των παικτών από την Εθνική Ελλάδος, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα έχει να κάτσει στον πάγκο Έλληνας προπονητής.

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης μίλησε για τις πρόωρες αποχωρήσεις παικτών από την Εθνική Ομάδα και υποστήριξε πως είναι ένα ζήτημα που προκαλεί έντονο προβληατισμό, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα έχει να κάτσει στον πάγκο ένας Έλληνας προπονητής, ο οποίος θα είναι πιο κοντά στην ψυχολογία των παικτών.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, σε δηλώσεις που έκανε στον αέρα του «ΣΠΟΡ FM 94.6», σχολίασε τον όμιλο της «επίσημης αγαπημένης» στο Eurobasket 2017 και ανέφερε πως τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες.

Αρχικά, είπε για τον όμιλο της Εθνικής στο Eurobasket 2017: «Η κλήρωση είναι μέσα στα λογικά πλαίσια. Αν δεν μπορείς να νικήσεις αυτές τις ομάδες, τότε τι κάνεις; Υπάρχει η Γαλλία, αλλά το ξέραμε πως θα είχαμε και μια δύσκολη ομάδα στον όμιλό μας. Τα πάντα, όμως, εξαρτώνται από το πώς θα είμαστε εμείς, το αν θα έχουμε όλους μας τους παίκτες και αν αυτοί θα είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και κάποιες… πιέσεις από τις ομάδες, την κούραση των παικτών και φυσικά, τους τραυματισμούς. Είναι πολλοί οι παράγοντες. Ελπίζω να έχουμε δυνατή ομάδα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Έπειτα, αναφέρθηκε στις πρόωρες αποχωρήσεις παικτών από την Εθνική: «Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί, καθώς, βλέπετε στις άλλες εθνικές ομάδες υπάρχουν παίκτες που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, και σε μεγαλύτερη ηλικία από ό,τι σταματάνε οι δικοί μας».

Εν συνεχεία σχολίασε το γεγονός ότι από το 2009 δεν έχει πανηγυρίσει κάποια επιτυχία η Εθνική: «Σαφώς και έχουν γίνει και πολλές αλλαγές στην ομάδα… Αλλά, όπως μου είχε πει και ένας Ρουμάνος παράγοντας κάποτε, που είχαμε έρθει 2οι και είχαμε κατεβασμένα μούτρα, ''είστε τρελοί εσείς οι Έλληνες. Ήρθατε δεύτεροι στην Ευρώπη και το μόνο σας πρόβλημα είναι να είστε πρώτοι''. Είναι κάτι το σημαντικό και σταθερό να είσαι συνέχεια στις υψηλές θέσεις».

Τέλος, για το θέμα προπονητή και την προοπτική να καθίσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον πάγκο, υποστήριξε: «Είναι νωρίς ακόμα. Προτεραιότητα έχει να είναι Έλληνας, που είναι πιο κοντά στην ψυχολογία των παικτών μας. Είναι ένα ζήτημα που θα τεθεί στην κατάλληλη ώρα. Υπάρχει μια δυσχέρεια οικονομική, πρέπει να συνάδει με τις οικονομικές μας δυνατότητες η επιλογή που θα κάνουμε».

 

Τελευταία Νέα