Παίκτης που θα (μπορεί να) κάνει τη διαφορά!

Παίκτης που θα (μπορεί να) κάνει τη διαφορά!

Γιώργος Κούβαρης
Παίκτης που θα (μπορεί να) κάνει τη διαφορά!

bet365

Τις επόμενες ώρες ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει καταλήξει στο εκλεκτό που θα πάρει τη θέση του Τζέιμς Γκιστ, θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Αμερικανό, ενώ θα μπορεί να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έγινε κάτι... παραπάνω από αισθητή στον Παναθηναϊκό. Έλειπε η ενέργεια στην άμυνα και ο παίκτης ο οποίος θα έδινε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αντίθετα με την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς, είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί αντί-Γκιστ. Και μάλιστα άμεσα!

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη στο «Nick Galis Hall», ο Τσάβι Πασκουάλ θα πάρει την τελική λίστα στα χέρια του προκειμένου να καταλήξει στον εκλεκτό. Φυσικά έχει γίνει ήδη η έρευνα αγοράς, οι ατζέντηδες προτείνουν καθημερινά ονόματα παικτών αλλά ο Καταλανός τεχνικός θέλει εκείνον που να ταιριάξει απόλυτα στη φιλοσοφία του και στο πώς θέλει να στήσει την ομάδα μέχρι την επιστροφή του Αμερικανού φόργουορντ στην ενεργό δράση. Και κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να είναι πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο παίκτης που θα επιλέξει δεν θα είναι μόνο για να καλύψει την τρύπα, αλλά θα είναι κάποιος που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να... γεμίσει τα παπούτσια του Γκιστ και -ενδεχομένως- να μπορεί να σταθεί στην ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Γι' αυτόν τον λόγο κοιτάζει παίκτες (και) από το πάνω ράφι προκειμένου να δελεαστεί και με συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά.

Σίγουρα η αγορά δεν είναι όπως το καλοκαίρι και οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες. Αφενός είναι δύσκολο (έως και απίθανο) να γίνει πρόταση για παίκτη EuroLeague κι αυτό επειδή θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον δεύτερο γύρο. Αφετέρου όλοι οι καλοί παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία (και δη EuroLeague) έχουν ήδη ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι «πράσινοι» πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να βρουν τον παίκτη που θα ταιριάξει απόλυτα στο παζλ.

Φυσικά έχουν στραμμένο το μυαλό, τόσο στους «κομμένους» από το ΝΒΑ οι οποίοι προτείνονται... σωρηδόν, όσο και στο NBDL. Το δεδομένο είναι ότι θα έχει τα στοιχεία του Γκιστ. Οπερ και σημαίνει αθλητικός παίκτης που να μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις των ψηλών. Καλός αμυντικός, γρήγορα πόδια, rim protector, αλλά και να μπορεί να «τελειώνει» φάσεις κοντά στο καλάθι.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις τις επόμενες 48 ώρες και να έχει αποκτηθεί ο παίκτης πριν από το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα.

Όσο για τον γκαρντ; Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει αποφασίσει να περιμένει τον Μάικ Τζέιμς και ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκεται και το πώς θα παρουσιαστεί, θα προβεί και στις επόμενες κινήσεις. Πάντως είναι δύσκολο να αποκτηθεί κοντός, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, όταν και θα έχει δει ο Καταλανός προπονητής τον Τζέιμς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα