Όταν ο Σακίλ «μάγεψε» τους Νετς και έγραψε... ξεχασμένη ιστορία! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Σακίλ «μάγεψε» τους Νετς και έγραψε... ξεχασμένη ιστορία! (pics & vid)

bet365

Ήταν 23 χρόνια πριν, όταν ο Σακίλ Ο' Νιλ έγραφε ιστορία με μια εξωπραγματική εμφάνιση. Οι αριθμοί ζαλίζουν και το παιχνίδι των Μάτζικ κόντρα στους Νετς έχει περάσει για πάντα στην ιστορία.

Αν κάποιος πληκτρολογήσει Σακίλ Ο' Νιλ θα μπορέσει να παρακολουθήσει μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις του «θρύλου» του ΝΒΑ.

Μια που ξεχωρίζει όμως είναι όντως εξωπραγματική και ίσως πιο... ξεχασμένη από τις υπόλοιπες.

Μπορεί να μην έχει την «λάμψη» της φανέλας των Λέικερς είναι όμως μια από τις καλύτερες που έχουμε δει από τον θηριώδη σέντερ.

Σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από εκείνη την ημέρα που ο Σακίλ, «σκότωσε» τους Νετς, όντας και άρρωστος.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, 24 πόντοι, 28 ριμπάουντ και 15 τάπες γράφει τελικά η στατιστική και μαζί της και τα βιβλία της ιστορίας.

«Νομίζω ότι έπαιξα καλά», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σακ. «Η αλλαγή του καιρού με ενοχλεί. Είναι δύσκολο να παίζεις σε διαφορετικές θερμοκρασίες σε κάθε διαφορετική πόλη. Ήξερα ότι είχα κάποια κοψίματα, αλλά δεν κατάλαβα ότι έφτασα τελικά τα 15! Αλλά αν είχαμε χάσει, δεν θα σήμαινε τίποτα».

Ήξερε ότι είχε μερικά...

Απλά να επισημανθεί ότι οι 15 τάπες είναι ιστορικό ρεκόρ και τον έβαλε στην κορυφή της κατηγορίας, μαζί με τον Μπολ.

Τα 28 ριμπάουντ από την πλευρά τους ήταν ρεκόρ μέχρι το 2013, όπου τελικά το έσπασε ο Νίκολα Βούσεβιτς με 29.

Αρκετός κόσμος δεν θυμάται πολλά πράγματα από τον Σακίλ Ο' Νιλ πριν τους Λέικερς και ίσως να μην γνωρίζει ότι ο πρώην NBAer ήταν εξαιρετικός σε μπλοκ και ριμπάουντ στην λίγκα.

Βασικά ήταν 2ος πίσω από τον, δεν έχω τι άλλο να κάνω από το να μαζεύω ριμπάουντ, Ντένις Ρόντμαν, τις 4 από τις 5 του πρώτες χρονιές.

Τα πολλά φάουλ όμως που άρχιζε να μαζεύει εξαιτίας του σώματος του, τον ανάγκασαν να χαλαρώσει λίγο στην άμυνα, ώστε να μένει παραπάνω στο παρκέ και να βοηθάει στο σκοράρισμα.

Το αποτέλεσμα ήταν από 9ος να βρεθείς 2ος σκόρερ του ΝΒΑ από τις πρώτες του σεζόν στον «μαγικό» κόσμο και τελικά να βρεθεί στην κορυφή.

Μπορεί τα επόμενα αποτέλεσμα και τα Πρωταθλήματα να πέρασαν τον Σακίλ στο πάνθεον και το παρελθόν του να έχει ξεχαστεί, αλλά μια εμφάνιση με εντυπωσιακό τριπλ νταμπλ είναι αδύνατον να μην εντυπωσιάζει.

 

NBA Τελευταία Νέα