Η ανταπόκριση του κόσμου, έδωσε κίνητρο στην ΚΑΕ Άρης (vid)

Η ανταπόκριση του κόσμου, έδωσε κίνητρο στην ΚΑΕ Άρης (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η ανταπόκριση του κόσμου, έδωσε κίνητρο στην ΚΑΕ Άρης (vid)

bet365

Ο Άρης επιδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπό του με τη δημιουργία της δικής του Τράπεζας Αίματος και στη σημερινή πρώτη αιμοδοσία διαπίστωσε και το υψηλό επίπεδο ανταπόκρισης του κόσμου. Παρόντες ήταν τόσο ο Δημήτρης Πρίφτης όσο και αθλητής της ομάδας μπάσκετ.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εγχείρημα το οποίο αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Η πρώτη αιμοδοσία έγινε σήμερα στο Nick Galis Hall και ο αριθμός των πρώτων αιμοδοτών ουσιαστικά δικαίωσε τους ανθρώπους του Άρη γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Ο Χρήστος Χρηστίδης, ήταν ο πρώτος αιμοδότης, τον ακολούθησε αργότερα ο Δημήτρης Πρίφτης αλλά και αρκετός κόσμος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν και οι Ουίλ Κάμινγκς, Τάντια Ντραγκίτσεβιτς, Θόδωρος Ζάρας, Μιχάλης Τσαϊρέλης και Δημήτρης Φλιώνης οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να δώσουν αίμα λόγω των διαδοχικών αγωνιστικών υποχρεώσεων και του αυριανού (21/11) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Nick Galis Hall.

Να σημειωθεί επίσης ότι η ΚΑΕ Άρης έχει αναπτύξει συνεργασίες με Κέντρα Αιμοδοσίας στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας που σημαίνει ότι, όποιος θέλει να δώσει αίμα για λογαριασμό της ΚΑΕ μπορεί να αποταθεί σε αυτά.

«Πιστεύουμε στη δύναμη του κόσμου»

Στο σπουδαίο εγχείρημα αναφέρθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΚΑΕ, Μάνος Λάσκαρης, τονίζοντας τη σημασία της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος. «Αυτή η ενέργεια ξεκίνησε κατ’ αρχάς επειδή πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι η μεγάλη μας δύναμη. Θέλουμε να κάνουμε κάτι και γι’ αυτόν, οπότε αποφασίσαμε μαζί με το ιατρικό τιμ της ομάδας να κάνουμε αυτήν την Τράπεζα Αίματος και να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε στην οικογένειά μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ήρθαν. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που βοήθησαν να γίνει πράξη αυτή η ιδέα και ευχόμαστε καλή συνέχεια», είπε.

Αναφερόμενος στον στόχο που έχει οριοθετηθεί, σημείωσε: «Ο στόχος μας είναι σε έξι μήνες να έχουμε πάλι εδώ αυτήν την Τράπεζα Αίματος, να τη μεγαλώνουμε και να κάνουμε οτιδήποτε άλλο μπορούμε. Υπεύθυνος για την Τράπεζα Αίματος είναι ο γιατρός της ομάδας, Νικόλαος Κουκουλιάς. Φυσικά υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες. Αυτοί που έχουν δώσει αίμα έχουν την προτεραιότητα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σίγουρα η οικογένεια του ΑΡΗ είναι πρώτη προτεραιότητα».

Ο επικεφαλής ιατρικού επιτελείου ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και υπεύθυνος της Αιμοδοσίας, Νίκος Κουκουλιάς, επισήμανε: «Νομίζω ότι η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε και τις προσδοκίες μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Θεωρούμε βέβαια ότι έγινε μόνο το πρώτο βήμα. Αυτή η κίνηση θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν έχει και συνέχεια. Για τον κόσμο που δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα είτε επειδή δεν είναι στην Θεσσαλονίκη, είτε για διάφορους άλλους λόγους, θα υπάρξει ανακοίνωση ότι θα μπορεί να δώσει αίμα για λογαριασμό της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στις αιμοδοσίες και της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους ήρθαν να δώσουν αίμα, όσους ήρθαν αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν για διάφορους λόγους και ελπίζουμε κι αυτοί να μπορέσουν στη συνέχεια να γίνουν αιμοδότες για την ομάδα μας και για όλο τον κόσμο. Σημασία έχει η κίνηση, η διάθεση που έδειξε ο κόσμος. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την αρχική μας σκέψη και ιδέα για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το κοινωνικό σύνολο.

«Είναι κάτι που μπορεί να σώσει ζωές»

Παρόντες στη διαδικασία ήταν και οι αθλητές του Άρη. Ο Ουίλ Κάμινγκς αναφέρθηκε στη σημασία του εγχειρήματος. «Είναι σημαντικό να δίνεις αίμα γιατί δεν ξέρεις ποιος θα το χρειαστεί. Να βοηθάς τους ανθρώπους, να τους δίνεις μία ευκαιρία που μπορεί να μην έχουν βρει. Είναι κάτι που μπορεί να σώσει ζωές. Έχει έρθει πολύς κόσμος για να δώσει αίμα, δίνει χρόνο από τη ζωή του για να κάνει αυτήν την κίνηση και να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δε θα είχα πρόβλημα να δώσω αίμα, το έχω κάνει κατά το παρελθόν στις ΗΠΑ. Όμως έχουμε αγώνα αύριο και δε θα ήταν η καλύτερη επιλογή να δώσουμε αίμα. Όμως αν βοηθήσουν οι συνθήκες, θα το κάνω»», είπε.

Ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς επίσης δήλωσε την υποστήριξή του. «Είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία της ομάδας για να βοηθήσει τον κόσμο. Οι φίλαθλοι είναι η δύναμή μας και είναι σημαντικό το ότι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κάτι γι’ αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε για να δώσει αίμα. Είναι πολύ καλό αυτό που συμβαίνει και ελπίζω να συνεχιστεί για πολύ καιρό. Είμαι χαρούμενος που είμαστε κι εμείς εδώ για να βοηθήσουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια. Είμαστε εδώ με τους συμπαίκτες μου για να υποστηρίξουμε αυτούς που δίνουν αίμα και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό».

Ο Θόδωρος Ζάρας εκτίμησε ότι το επίπεδο ανταπόκρισης του κόσμου, θα δώσει επιπλέον κίνητρα στη διοίκηση ώστε να διευρύνει το πλαίσιο των ενεργειών της. «Κατ’ αρχήν, να ευχηθώ αυτό να κρατήσει για πολλά χρόνια. Είναι πολύ όμορφο αυτό που γίνεται από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, τους ευχαριστούμε και γι’ αυτό, και την οικογένεια Λάσκαρη. Μόνο θετικά μπορεί να δώσει αυτή η ενέργεια και όπως είπα, εύχομαι να κρατήσει πολλά χρόνια. Είναι πολύ ευχάριστο ότι έχει έρθει πολύς κόσμος σήμερα, αυτό πιστεύω ότι θα δώσει ένα έξτρα κίνητρο στη διοίκηση για να συνεχίσει. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που έχει έρθει εδώ για να βοηθήσει, για να δώσει το αίμα του, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αν μπορούσαμε, θα το κάναμε κι εμείς οι παίκτες. Λόγω του αυριανού αγώνα δε μας επιτρέπεται. Είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται, όσο μπορεί ο κόσμος να δίνει αίμα γιατί μπορεί να σώσει μια ζωή. Είναι κάτι που όταν το κάνεις, νιώθεις πολύ όμορφα».

*Οι φωτογραφίες αντλήθηκαν από τον λογαριασμό της ΚΑΕ Άρης στο Facebook

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα