Σαν σήμερα, η μεγαλύτερη σύρραξη στην ιστορία του ΝΒΑ (vids & pics)

Σαν σήμερα, η μεγαλύτερη σύρραξη στην ιστορία του ΝΒΑ (vids & pics)

bet365

Πριν ακριβώς 12 χρόνια στο Ντιτρόιτ, Ουάλας και Αρτέστ έμπλεξαν στον μεγαλύτερο καυγά που έχει συμβεί ποτέ σε γήπεδο του ΝΒΑ.

Η μεγαλύτερη σύρραξη σε οποιοδήποτε γήπεδο του ΝΒΑ έλαβε χώρα στο Ντιτρόιτ στις 19/11/2004. Σαν σήμερα 12 χρόνια πριν με τους Πέισερς να προηγούνται των Πίστονς (82-97) και 46'' πριν τη λήξη ο Μπεν Ουάλας δέχτηκε δυνατό φάουλ από τον Ρον Αρτέστ.

Ο ψηλός των Πίστονς τον έσπρωξε δυνατά και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καυγάς εντός παρκέ με παίκτες και των δύο ομάδων να εισβάλλουν στο αγωνιστικό χώρο.

Στη συνέχεια ένας φίλαθλος πέταξε στο κεφάλι του Αρτέστ ένα αναψυκτικό και ο φόργουορντ των Πέισερς σκαρφάλωσε στην εξέδρα και ξεκίνησε «τρελό» ξύλο μεταξύ παικτών, οπαδών και σεκιουριτάδων.

Το ΝΒΑ απέβαλλε 9 παίκτες για συνολικά 146 παιχνίδια, ενώ 11.000.000 δολάρια χάθηκαν από το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Πέντε παίκτες καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο κοινωνικής εργασίας ενώ πέντε φίλαθλοι δεν ξαναείδαν από κοντά τους Πίστονς να παίζουν αφού αποβλήθηκαν διά βίου.

Στο παρελθόν το ΝΒΑ και ο Ντέιβιντ Στερν συχνά είχε να λύσει τέτοιου είδους θέματα. Το μπάσκετ ήταν πιο σκληρό, οι κανονισμοί πιο χαλαροί και οι παίκτες πιο οξύθυμοι.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον επικό καυγά μεταξύ Μπιλ Λαϊμπίρ και Τσαρλς Μπάρκλεϊ το 1990...

Ο Καρλ Μαλόουν έχει χτυπήσει με άσχημο τρόπο τον Αζάια Τόμας των Πίστονς. Ο βραχύσωμος γκαρτν έκανε μπάσιμο και είδε τον αγκώνα του «ταχυδρόμου» να προσγειώνεται στο πρόσωπό του. Το τι ακολούθησε....

Ακόμη πιο πίσω... Το 1977 σε αγώνα μεταξύ Ρόκετς και Λέικερς ο Κέρμιτ Ουάσινγκτον προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Ρούντι Τομγιάνοβιτς...

ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΒΑ

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ από εκείνα τα χρόνια. Οι κανονισμοί του ΝΒΑ είναι πιο αυστηροί και θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την τσέπη των παικτών, αλλά και την ίδια τους την καριέρα.

Οι διαιτητές καλούνται να αποβάλλουν παίκτες για λόγους που πριν μία εικοσαετία θα γέλαγαν όλοι όσοι ασχολούνταν με το πρωτάθλημα. Λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού πλέον οι πληροφορίες είναι εκατομμύρια.

Το ΝΒΑ έχει χτίσει ένα προφίλ με καθημερινές κοινωνικές εργασίες παικτών της Λίγκας με σκοπό να αναδείξουν μία αξιομίμητη συμπεριφορά. Οι παίκτες αποτελούν πρότυπα εκατομμυρίων παιδιών και το ΝΒΑ δε θα ήθελε για κανέναν λόγο να χαλάσει αυτή την εικόνα...

 

NBA Τελευταία Νέα