Μέξας: «Θα κοιμηθούμε λίγο πιο ήρεμοι απόψε»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Μέξας: «Θα κοιμηθούμε λίγο πιο ήρεμοι απόψε»

Ο Κώστας Μέξας κι ο Γιώργος Τσιάρας μίλησαν για τη σημασία της νίκης επί του Κοροίβου.

Μέξας: «Θα κοιμηθούμε λίγο πιο ήρεμοι απόψε»

Ο Απόλλωνας αισθάνεται καλύτερα μετά τη νίκη του επί του Κοροίβου, κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής των Πατρινών.

Ο Κώστας Μέξας μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφερε, «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα που μας επηρέασαν. Ιδιαίτερα η κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Προμηθέα μας επηρέασε αρνητικά στην ψυχολογία μας. Τα παιδιά ακόμη πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχαν δείξει ότι αντελήφθησαν τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουμε και πως θα έπρεπε να δουλέψουμε ως μία επαγγελματική ομάδα. Το παιχνίδι με τον Προμηθέα ήταν μία κακή παρένθεση, ωστόσο πήραμε στοιχεία για την αντίληψη που πρέπει να έχουμε και έτσι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό νιώσαμε λίγο περισσότερη σιγουριά. Σίγουρα με τον τρόπο που παίζει ο Μπάβτσιτς, ο Τσιάρας και ο Κουζέλογλου θα έβρισκαν σουτ. Ελπίζαμε να ξεκλειδώσουμε την άμυνα του Κόροιβου και το πετύχαμε αυτό στο β’ ημίχρονο. Ο Μπράουν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, καταπληκτικός, έκανε δουλειά στην άμυνα. Ο Κόροιβος έχει αποδείξει ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα που αν καταφέρει και βρει το ρυθμό δεν μπορείς να τη σταματήσεις. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς ήταν να τους περιορίσουμε, να μείνουμε ψύχραιμοι, συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί. Παίξαμε καλή άμυνα και με την επίθεση δίκαια πήραμε τη νίκη με μία σημαντική διαφορά που μας επιτρέπει να πατήσουμε στα πόδια μας, κυρίως ψυχολογικά. Αυτό που πρέπει να βρούμε είναι η ισορροπία, πνευματική και αγωνιστική και αυτό θα δουλέψουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Ο Κόροιβος κάνει καλή δουλειά, τους εύχομαι καλή συνέχεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Επίσης, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον 5-6 παιδιά να βρίσκονται σε καλή μέρα. Αυτό ψάχνουμε να βρούμε.

Για την προσθήκη του Ούρος Ντούβνιακ: «Μετά τις ήττες που είχαμε αποφασίσαμε πως το καλύτερο για την ομάδα θα ήταν να μην αλλάξει, αλλά να ενισχυθεί με έναν έμπειρο παίκτη που θα μπορούσε να μπει γρήγορα στο κλίμα. Μιλάω για τον Ντούβνιακ ο οποίος έχει μπει στο κλίμα. Μπορεί να μην έπαιξε πολύ στον αγώνα με τον Κόροιβο, αλλά το θέμα δεν είναι να έχουμε μόνο έναν καλό παίκτη. Πρέπει να βρούμε τη χημεία και την ισορροπία που απαιτείται για τη συνέχεια. Μετά τη νίκη επί του Κόροιβου θα κοιμηθούμε λίγο πιο ήρεμοι. Θα πατήσουμε στα πόδια μας με εμπιστοσύνη. Θέλουμε δουλειά όμως ακόμη και ήδη τα παιδιά ξέρουν τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουμε και αναμένω την αντίδρασή τους».

Ο Γιώργος Τσιάρας από την πλευρά των παικτών τόνισε, «Είμαστε χαρούμενοι, γιατί ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια. Στο α’ ημίχρονο η άμυνα μας δεν ήταν δυνατή και στα αποδυτήρια αυτό είπαμε, γιατί στην επίθεση ήδη κάναμε καλή δουλειά και τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις τυχόν αδυναμίες μας και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κόουτς. Κάναμε στις προπονήσεις μία καλή δουλειά, αλά ο κόουτς θέλει καλύτερη. Η συνέχεια είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε στις προπονήσεις και σίγουρα, αν δουλέψουμε σκληρά θα γίνουμε καλύτεροι. Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς, αλλά από τη Δευτέρα θα είμαστε μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε κι άλλες νίκες, γιατί η θέση μας θα έπρεπε να είναι λίγο παραπάνω. Προχωράμε, δεν γιορτάζουμε, ούτε τρελαινόμαστε».

Best of internet