Γαλατάσαραϊ - Νταρουσάφακα 85-81 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γαλατάσαραϊ - Νταρουσάφακα 85-81 (vid)
Τίμπορ Πλάις, Εμίρ Πρέλντζιτς και Βλάντιμιρ Μίτσοφ φόρεσαν την ενδυμασία των τριών σωματοφυλάκων και οδήγησαν τη Γαλατάσαραϊ στη νίκη επί της Νταρουσάφακα με 85-81 παρότι η τελευταία σούταρε με ποσοστό 45,2% στα τρίποντα.

Δέκα φορές άλλαξε χέρια το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, στοιχείο που ανέδειξε και το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Με δέκα πόντους σε διάστημα έξι λεπτών, ο Τίμπορ Πλάις ήταν ο ηγέτης της Γαλατάσαραϊ στην πρώτη περίοδο (15-10, 6’), όμως για αδιευκρίνιστους λόγους είδε το υπόλοιπο του πρώτου μέρους από τον πάγκο.

Η Γαλατάσαραϊ είχε ως λογική να δώσει το μακρινό σουτ στην Νταρουσάφακα. Όταν η ομάδα του Ντέβιντ Μπλατ έβαλε τα τρίποντα έκανε επιμέρους σκορ 2-13 και προηγήθηκε με 17-23 (11’). Εκεί, η Γαλατάσαραϊ πήρε βοήθειες από τον Μίτσοφ, συνολικά βασίστηκε στην ικανότητά της στο transition game και αφού κράτησε την Νταρουσάφακα μακριά από το καλάθι για τρία λεπτά, προηγήθηκε με 29-26. Οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (37-38).

Πρέλντζιτς, Πλαίς και Ντίμπλερ επέβαλαν άλλα δεδομένα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι τρεις παίκτες σημείωσαν συνολικά τους 25 από τους 28 πόντους της Γαλατάσαραϊ στην 3η περίοδο και η διαφορά σταδιακά αυξανόταν φτάνοντας έως και στα επίπεδα των 13 πόντων (61-48, 27’). Για την Νταρουσάφακα, το τρίποντο αποτέλεσε τον μοναδικό τρόπο έκφρασης στην επίθεση, γι’ αυτό μείωσε σε 70-66 (33:30).

H Γαλατάσαραϊ συνδύασε καλή άμυνα με ωριμότητα στην επίθεση, ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +11 (81-70, 37’). Τα σουτ της απελπισίας από Άντερσον και Ουίλμπεκιν έφεραν την Νταρουσάφακα σε απόσταση αναπνοής (84-81) δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα για να… λύσει την εξίσωση μια ελεύθερη βολή από τον Γκιουλέρ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Γαλατάσαραϊ είχε ισορροπία ως ομάδα σε αντίθεση με τη Νταρουσάφακα η οποία εξαρτιόταν από την ευστοχία της στα τρίποντα και δεν έπαιξε άμυνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Έστω οριακά, οφείλουμε να δώσουμε αυτόν τον τίτλο στον Τίμπορ Πλάις ο οποίος στους προηγούμενους αγώνες περιοριζόταν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μπραντ Oυαναμέικερ γιατί ο μεγαλύτερος αριθμός στη στατιστική του είναι τα επτά λάθη στα οποία υπέπεσε.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Τον αδικούμε εν γνώσει μας γιατί ο Εμίρ Πρέλντιτς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Η στατιστική (15π., 5ασ., 4κλεψ.) δεν αποτυπώνει το μέγεθος της προσφοράς του.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Νταρουσάφακα το επίπεδο της άμυνας της και η Γαλατάσαραϊ την ευκολία με την οποία χάνει διαφορές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κλάιμπερν έπιασε στον ύπνο τρεις παίκτης της Γαλατάσαραϊ, πήρε τον αριστερό διάδρομο και κάρφωσε εντυπωσιακά την μπάλα στο καλάθι στο 34’

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-38, 65-55, 85-81

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.