Παπανικολάου: «Διαφορετική ομάδα με Πασκουάλ ο Παναθηναϊκός»

Παπανικολάου: «Διαφορετική ομάδα με Πασκουάλ ο Παναθηναϊκός»
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο gazzetta.gr για την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ξεχάσει τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και έχουν επιγκεντρωθεί στο αποψινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μόλις δυο μέρες προετοιμασίας για ένα τόσο ιδιαίτερο αγώνα φαντάζουν λίγες, αλλά το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι τόσο ιδιαίτερο που δεν παίζει κανένα ρόλο.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει παίξε σε δεκάδες ντέρμπι και μιλώντας στο gazzetta.gr παραθέτει τις σκέψεις του για την αναμέτρηση στο «Νίκος Γκάλης».

Τι κάνατε με την Μπαρτσελόνα που θα ήθελες να επαναλάβετε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό;

Διαφορετικά ματς, αλλά και τα δύο ιδιαίτερα. Με την Μπαρτσελόνα καμία ομάδα δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Εμείς είχαμε μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα, κάτι που αποτελεί βασικό κομμάτι για μας. Είχαμε παιδιά όπως ο Μάντζαρης που έκανε καταπληκτική δουλειά πάνω στον Ράις. Δεν τον άφησε να κάνει το παιχνίδι του, εμπόδιζε τη μπάλα να φτάσει στα χέρια του και του αφαίρεσε τις πρωτοβουλίες. Κι ο Κεμ κι ο Νίκολα έκανε σπουδαία δουλειά πάνω στον Τόμιτς τον οποίο εμπόδισε να πάρει τη μπάλα στη ρακέτα. Όλα τα παιδιά βοήθησαν. Αν επαναληφθεί και με τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ καλό.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Πόσο δύσκολο είναι να ξεχνάτε είτε νίκες είτε ήττες σε σύντομο χρονικό διάστημα γνωρίζοντας πως ακολουθεί άλλο ματς;

Για μας δεν είναι δύσκολο. Δουλειά μας είναι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το έχουμε πει πολλές φορές, είναι παράξενη η φετινή σεζόν. Κάθε μέρα πρέπει να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μας έχοντας ξεχάσει τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ.

Θεωρείς πως έχετε πλεονέκτημα λόγω του ταξιδιού με το οποίο επιβαρύνθηκε ο Παναθηναϊκός;

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πλεονέκτημα. Την περασμένη φορά νικήσαμε εντός την Αρμάνι, πετάξαμε στη Βιτόρια και νικήσαμε σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό. Είναι ιδιαίτερο ματς, είναι ντέρμπι. Μπορεί να είναι για την Euroleague, αλλά δεν παύει να είναι ένα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Είμαι σίγουρος και οι δύο ομάδες θα θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς να ψάξουν δικαιολογίες.

Περιμένεις διαφορετικό Παναθηναϊκό με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο και ειδικά σε θέμα ψυχολογίας;

Σίγουρα. Στην ψυχολογία πάντα παίζει ρόλο η αλλαγή προπονητή. Θεωρητικά για να φύγει ένας προπονητής κάτι δεν πηγαίνει καλά. Από μόνη της αυτή η αλλαγή δίνει μία αυτοπεποίθηση στους παίκτες, είναι μία ένεση. Ο κ. Πασκουάλ είναι εξαιρετικός προπονητής, το έχει αποδείξει στην Μπαρτσελόνα τόσα χρόνια. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι και γιατί θα παίξει ο Νίκολς ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και παίζουμε στην έδρα τους.