Μπουρούσης: «Θέλουμε διάκριση στο Eurobasket»

Μπουρούσης: «Θέλουμε διάκριση στο Eurobasket»

Μπουρούσης: «Θέλουμε διάκριση στο Eurobasket»

bet365

Ο Γιάννης Μπουρούσης λίγες μέρες πριν την κλήρωση του Eurobasket αναφέρθηκε στη διάκριση που επιθυμεί η Εθνική Ελλάδας.

Η κλήρωση του Eurobasket 2017 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη (22/11) και η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA φιλοξένησε μία συνέντευξη του Γιάννη Μπουρούση.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για τους στόχους και την διάκριση που λείπει τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά:

Για τη διοργάνωση: «Αν θέλεις να φτάσεις κάπου μακριά, πρέπει να αντιμετωπίσεις τις ισχυρές ομάδες, τους ισχυρούς αντιπάλους. Ο στόχος μας παραμένει πάντα ο ίδιος, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και που θα παίξουμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται σε αυτήν τη διοργάνωση. Είναι ένας στόχος που δεν έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια και πραγματικά το θέλουμε. Πάρα πολύ».

Ποια είναι η προτίμηση του ως προς τη χώρα που θα φιλοξενήσει την Ελλάδα στο πρώτο στάδιο (Ρουμανία, Τουρκία, Φιλανδία, Ισραήλ);

«Ειλικρινά δεν προτιμάω κάποια. Ίσως να γέρνω ελαφρά υπέρ του Ισραήλ. Δεν είναι πολύ μακριά, ούτε και η Ρουμανία με την Τουρκία αν έχει κάποια σημασία, γνωρίζουν και αγαπούν το μπάσκετ. Το Ισραήλ μας είναι οικείο όπως και η Τουρκία, επειδή έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές εκεί με την Εθνική ομάδα και κυρίως με τους συλλόγους μας. Το που δεν έχει τόση σημασία, όπως το πως! Εννοώ, πως θα εμφανιστούμε ως ομάδα, αν θα είμαστε υγιείς και χωρίς τραυματισμούς».

Προτιμάς ένα «σκληρό» γκρουπ ή κάποιο στο οποίο θα είσαστε φαβορί; Προτιμάς κάποιο συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Επαναλαμβάνω πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε έτοιμοι. Σε καλή κατάσταση όταν θα έρθει η ώρα. Επίσης, πιστεύω πως κάνεις λάθος επιλέγοντας αντίπαλο. Επιδίωξη μας είναι να βρεθούμε σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση που θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε βρεθεί στο δρόμο μας, χωρίς να σκεφτόμαστε το όνομα του αντιπάλου».

Η κλήρωση θα αλλάξει κάποιον από τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας;

«Το αποτέλεσμα της κλήρωσης, της κάθε κλήρωσης απλά σου δίνει μία γενική ματιά της διοργάνωσης, της προετοιμασίας, των ταξιδιών και το πρόγραμμα των αγώνων. Πιστεύω πως δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κλήρωση. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο τουρνουά. Για αυτό θα παλέψουμε στο Eurobasket του 2017».

 

Τελευταία Νέα