Συνεχίζεται ο... χαμός με το ΝΒΑ και τα ξενοδοχεία του Τραμπ

Συνεχίζεται ο... χαμός με το ΝΒΑ και τα ξενοδοχεία του Τραμπ

Αντωνία Σπανού
Συνεχίζεται ο... χαμός με το ΝΒΑ και τα ξενοδοχεία του Τραμπ

bet365

Τουλάχιστον τρεις ομάδες του ΝΒΑ σταμάτησαν να μένουν στα ξενοδοχεία του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε σύνδεση τους με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό οι Μπακς, Γκρίζλις και Μάβερικς μετακόμισαν από τα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Νέα Υόρκη και Σικάγο.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς και άλλες ομάδες σκέφτονται αυτή την λύση.

Άλλη μια ομάδα της Ανατολής που θα έμενε σε ξενοδοχείο του νέου Προέδρου αποφάσισε να μετακομίσει στο Μανχάταν και ενώ είχε σύμβαση μέχρι τέλος της χρονιάς. Όπως γίνεται σαφές οι ομάδες μετακομίζουν εξαιτίας του Τραμπ, χωρίς όμως όλες να το παραδέχονται.

Συνολικά αυτή την στιγμή 7 ομάδες σκέφτονται την αλλαγή του καταλύματος τους για τα παιχνίδια τους κόντρα σε Νικς, Νετς και Μπουλς.

Πηγές αναφέρουν ότι οι Μπακς είχα μείνει σε ξενοδοχείο του Τραμπ για αγώνες της preseason, αλλά τώρα έχουν ήδη γίνει κρατήσεις για νέο μέρος.

Όπως και οι Γκρίζλις και οι Μάβερικς πλέον ψάχνουν νέο μέρος για να μείνουν.

Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, πάντως δήλωσε: «Έχουμε πάρει καιρό την απόφαση αυτή. Δεν είναι κάτι πρόσφατο».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Γκρίζλις δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικό μήνυμα στην αλλαγή στέγασης της ομάδας: «Δεν είναι αλήθεια. Οι αποφάσεις μας σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουμε παίρνονται πολύ πριν και οι εκλογές δεν έπαιξαν ρόλο. Δεν υπάρχει θέμα».

Οι συνιδιοκτήτες των Μπακς πάντως είχαν δηλώσει ξεκάθαρα τη στήριξη τους στην Χίλαρι Κλίντον πριν τις εκλογές.

Αλλά και μετά οι προπονητές των ομάδων του ΝΒΑ δήλωσαν δημόσια την αντίθεση τους στην εκλογή του Τραμπ.

Ο προπονητής των Πίστονς συνέχισε με το θέμα:

«Νομίζω ότι όλες οι ομάδες πρέπει να δουν το θέμα. Νομίζω ότι οι ομάδες συντονίζονται και με την πολιτική όπως και με όλα τα άλλα. Και δίνω τα συγχαρητήρια μου στους παίκτες γι αυτό.

Είμαι περήφανος για τους παίκτες μας και τους παίκτες ολόκληρης της λίγκας, που πρωτοστατούν για τις αξίες τους. Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό».

Θέση πήρε και ο Τζαμπάρι Πάρκερ, ο παίκτης των Μπακς δήλωσε:

«Είμαι υπερήφανος για τον ιδιοκτήτη μας, μας αντιπροσωπεύει και αντιπροσωπεύει και τον εαυτό του».

Δεν προσπαθεί να δημιουργήσει ίντργικα. Δεν θες να σπέρνεις μίσος, δεν θες να σπέρνεις ρατσισμό. Δεν χρειάζεται να στηρίζεις κάτι αμφιλεγόμενο.

Είμαι περήφανος που δεν θα μείνουμε εκεί, γιατί δεν θα ήμουν άνετος να είμαι γύρω του (στον Τραμπ) ή μέσα στις επιχειρήσεις του.

Ξέρω ότι πλέον είναι Πρόεδρος μας. Αλλά θα πάρει χρόνο. Και δεν απολογήθηκε για τίποτα, για κανέναν από αυτά που είπε.

Και συνδέομαι με όλες τις ιδεολογίες που προσβάλει. Πήρα το όνομα μου από έναν Μουσουλμάνο. Η μητέρα μου είναι μετανάστρια.

Έχει δικαίωμα σαν γυναίκα – να... παίρνει λιγότερα λεφτά. Είμαι μαύρος και είπε διάφορα πράγματα και για τους μαύρους. Όταν πρόκειται για εμένα, δεν υποστηρίζω τον Ντόναλντ Τραμπ, και αυτό σχετίζεται με αυτά που έχει πει».

 

NBA Τελευταία Νέα