Λοτζέσκι: «Πάμε... για πόλεμο στο ντέρμπι»

Αντωνία Σπανού
Λοτζέσκι: «Πάμε... για πόλεμο στο ντέρμπι»
Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο gazzetta.gr μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τις αλλαγές μετά την Τουρκία στους ερυθρόλευκους, την «μάχη» του ΟΑΚΑ, αλλά και το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟ.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το σοκ των δύο συνεχόμενων ηττών στην Euroleague και επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στην Μπαρτσελόνα, του Γιώργου Μπαρτζώκα, επικρατώντας με 59-52.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν... δύσκολα μετά την απρόσμενη ήττα στην Τουρκία και έψαχναν ηρεμία μέσα από το παιχνίδι της 7ης ευρωπαϊκής αγωνιστικής, κόντρα στους Ισπανούς, και πριν το μεγάλο ντέρμπι του «Νίκος Γκάλης», απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ματ Λοτζέσκι, ήταν πρωταγωνιστής στην ήττα από την Γαλατά με τα κρίσιμα καλάθια που έβαλε στο παιχνίδι, όμως κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μπορεί τα σουτ να μην μπήκαν, αλλά έκανε και με το παραπάνω αυτά που του ζήτησε ο προπονητής του μέσα στο παρκέ.

Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε την νίκη στους ερυθρόλευκους και οι 52 πόντοι της Μπαρτσελόνα το αποδεικνύουν.

«Ξεκάθαρα η άμυνα μας ήταν πολύ καλύτερη από το παιχνίδι της Τουρκίας κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, ξέρουμε ότι δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε.

Τους κρατήσαμε στους 52 πόντους οπότε ναι μέσα από την άμυνα πήραμε αυτή την νίκη σήμερα (16/11)».

Τα παιχνίδια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και η διπλή ευρωπαϊκή αγωνιστική είναι μια πρόκληση για κάθε παίκτη. Ειδικά όταν πρόκειται για ντέρμπι ΠαναθηναϊκούΟλυμπιακού στο «Νίκος Γκάλης» τα πράγματα αποκτούν άλλο ενδιαφέρον.

Οι «αιώνιοι» έχουν να βρεθούν για ευρωπαϊκή διοργάνωση από την σεζόν 2013-14 και την νίκη του Ολυμπιακού με το σουτ του Σπανούλη στο τέλος και η φετινή διοργάνωση τους φέρνει πιο... κοντά.

Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε για το αν υπάρχει διαφορά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς και για την νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα του.

«Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν διαφορά για οποιαδήποτε διοργάνωση και να παίζεις. Είναι μια μάχη, ένας πόλεμος, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι .

Πρέπει σίγουρα να παίξουμε καλύτερα από σήμερα για να κερδίσουμε.

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι «δύσκολη» και πρέπει να είμαστε όλοι σαν μια γροθιά, ενωμένοι για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το ταξίδι στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο ΣΕΦ, ο Βέλγος φόργουορντ θεωρεί πως αποτελεί πλεονέκτημα αυτό για την ομάδα του.

«Είναι πλεονέκτημα για εμάς ότι ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το ταξίδι στην Ισπανία. Μικρό πλεονέκτημα. Αλλά πλεονέκτημα.

Εκείνοι ταξίδεψαν εμείς μείναμε εδώ οπότε ναι αλλά με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αυτά τα αφήνεις στην άκρη.

Έχασαν με 25 πόντους την προηγούμενη φορά που παίξαμε στο ΣΕΦ, όποτε έχουν ακόμα ισχυρότερο κίνητρο για να είναι καλύτεροι».

Οι «πράσινοι» πλέον έχουν τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο τους, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να σημειώνει τις διαφορές και να είναι έτοιμος για ένα διαφορετικό ματς.

«Έκαναν κάποιες αλλαγές, αυτό είναι αλήθεια, οπότε περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι».

Τέλος, δεν γινόταν να αφήσουμε ασχολίαστη που κουβαλούν όλες οι ομάδες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, που για τον παίκτη των πρωταθλητών δεν αποτελεί δικαιολογία.

«Η κούρασή αφορά και τις δύο ομάδες και οι δύο ομάδες οφείλουν να είναι έτοιμες.

Αύριο θα έχουμε μια χαλαρή προπόνηση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι και υγιείς για το παιχνίδι της Παρασκευής».