«Restart» κόντρα στον Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό

Αντωνία Σπανού
«Restart» κόντρα στον Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (16/11, 20:00, NS2) και θέλει την νίκη που θα... γιατρέψει τις πληγές που άνοιξαν με τις δύο προηγούμενες ήττες.

Τέλος στο κακό σερί θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τους οπαδούς του στο πλευρό του.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ αλλά και την «σκληρή» ήττα κόντρα στην Γαλατά στην Τουρκία θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα αρνητικά αποτελέσματα και επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν στον αγώνα πρωταθλήματος να συνέρχονται και τα όπως δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας το θέμα του Γκριν έληξε και υπολογίζεται κανονικά ο παίκτης.

Άπαντες δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι για την σκληρή «μάχη» κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στερηθεί μόνο τις υπηρεσίες του Δημήτρη Αγραβάνη που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα.

Από την πλευρά της η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα που βρίσκει συνέχεια μπροστά της και φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να αντιδρά στις δυσκολίες.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει η ομάδα του και έχει φροντίσει να ενημερώσει και τους παίκτες του για αυτό.

Από την πλευρά του ο Τζόναθαν Χολμς τόνισε ότι η ομάδα του είναι απόλυτα έτοιμη για αυτήν την δοκιμασία.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα.

Ήξερες ότι:

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της Euroleague το 1997 ενάντια στην Μπαρτσελόνα, με σκορ 73-58 και τον Ντέιβιντ Ρίβερς να αναδεικνύεται MVP.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Στράτος Περπέρογλου και ο Τζο Ντόρσεϊ έχουν όλοι κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν μαζί με τον Περπέρογλου στους «ερυθρόλευκους» τις σεζόν 2012-14, με τον 32χρονο φόργουορντ των «μπλαουγκράνα» να είναι συμπαίκτης με τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Δημήτρη Αγραβάνη

και Ματ Λοτζέσκι. Ο Περπέρογλου με τον «Kill Bill» ήταν, επίσης, συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό (2007-10) και μαζί κατέκτησαν την Euroleague το 2009.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν στην ομάδα της Βαρκελώνης τη σεζόν 2013-14 και ήταν συμπαίκτης με τους Τζο Ντόρσεϊ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Άντε Τόμιτς και Μπραντ Όλεσον.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με νικητήριο τρίποντο απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ το 2015, κάνοντας το 3-1 στη σειρά και έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final Four της Μαδρίτης. Επίσης, ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» θέλει 73 πόντους ακόμα για να φτάσει τους 2.000 στη διοργάνωση.

Ο Πάτρικ Γιανγκ έκανε ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ (14) ενάντια στην Μπαρτσελόνα το Φεβρουάριο του 2015, όταν ήταν στη Γαλατάσαραϊ.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πρώτος στο σκοράρισμα στη διοργάνωση με 3.057 πόντους και πρώτος στις ελεύθερες βολές με 837. Επίσης, θέλει 3 ασίστ για να γίνει ο δεύτερος που φτάνει τις 1000 στο θεσμό. Μέχρι στιγμής, είναι δεύτερος πασέρ με 7.7 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Κεμ Μπιρτς βρίσκεται στην τρίτη θέση των ριμπάουντερ φέτος, με 7.8 ανά ματς.

Ο Ντάνιελ Χάκετ θέλει 3 κλεψίματα για να φτάσει τα 100. Ο Στράτος Περπέρογλου θέλει 6 ριμπάουντ ακόμα για να φτάσει τα 500.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 3.922 πόντους, όπως πρώτος είναι και στα τρίποντα (582 εύστοχα), ενώ στις ελεύθερες βολές είναι πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη (837) με 808.

Ο Άντε Τόμιτς είναι 10ος στα ριμπάουντ με 981, πίσω από τον Νίκολα Βούισιτς (1.037).

Ο Ταϊρίς Ραϊς είναι πρώτος στα κλεψίματα φέτος με 2.2 ανά αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.