Ο ΛεΜπρόν απαντά στη ρατσιστική επίθεση του Τζάκσον

Gazzetta team
Ο ΛεΜπρόν απαντά στη ρατσιστική επίθεση του Τζάκσον

bet365

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα μεταξύ του ΛεΜπρον Τζέιμς και του Φιλ Τζάκσον, όταν ο τελευταίος εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση στον «Βασιλιά» σε συνέντευξή του, με πολλούς να αναμειγνύονται, όπως ο Καρμέλο Άντονι και ο Τάιρον Λου.

Μια κόντρα, η οποία έχει πάρει μεγάλες προεκτάσεις έχει ξεκινήσει στο ΝΒΑ ανάμεσα στον «Βασιλιά» και τον πρόεδρο των Νικς.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον King LeBron και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του χρησιμοποιώντας την ρατσιστική λέξη «posse», η οποία σημαίνει «ομάδα καταδίωξης» και χρησιμοποιείται για γκρουπ αστυνομικών που βρίσκονται σε αποστολή με σκοπό να συλλάβουν.

Όπως ήταν φυσικό, ο ΛεΜπρόν ρωτήθηκε για τη δήλωση αυτή του ισχυρού άνδρα των Νικς κι αν αν τον συνδέει κάτι μαζί του και φρόντισε να δείξει την απαξίωση του.

«Δεν έχω καμία σχέση μαζί του. Δεν τρέφω τίποτα για εκείνον, παρά μόνο σεβασμό για ό,τι έχει κάνει σαν προπονητής. Προφανώς και ήταν σε μια ομάδα, η οποία έβγαλε τον αγαπημένο μου παίκτη και καλύτερο όλων των εποχών (σ.σ. Μπουλς-Μάικλ Τζόρνταν). Αλλά πέρα από αυτό, δεν έχω τίποτα μαζί του».

Επίσης, ο ΛεΜπρόν ανέφερε: «Αν δεις τον ορισμό αυτής της λέξης, μόνο αυτό δεν έχω κάνει στην καριέρα μου! Δεν με χαρακτηρίζει αυτό, ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου. Πιστεύω πως χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη επειδή βλέπει έναν Αφροαμερικανό να προσπαθεί να κάνει τη διαφορά» και συνέχισε «Αν τα λέει αυτά μπροστά στην κάμερα, φανταστείτε τι λέει πίσω από αυτήν»!

Η δήλωση του Τζάκσον από την οποία ξέσπασε η... θύελλα ήταν η παρακάτω, η οποία ξεκίνησε από το γεγονός αποχώρησης του Τζέιμς από τους Χιτ για τους Καβαλίερς: «Ήταν σίγουρα ένα... χαστούκι στο πρόσωπο αυτό. Αλλά βγήκαν προς τα έξω κάποια πράγματα, όπως ένα βράδυ που οι Χιτ έπαιζαν με τους Καβαλίερς και ο ΛεΜπρον ήθελε να περάσει έξω τη νύχτα στο Κλίβελαντ. Οι ομάδες δεν ξενυχτάνε. Απλά δεν το κάνουν! Οπότε, ο Σποέλστρα έστειλε στον Ράιλι και τον ρώτησε τι να κάνει με αυτή την κατάσταση και ο δεύτερος του απάντησε πως εσύ είσαι στο... αεροπλάνο και στην ομάδα. Δεν μπορείς να κρεμάς όλη την ομάδα σου επειδή εσύ, η μαμά σου και η... ομάδα καταδίωξης σου θέλετε να περάσετε μια νύχτα στο Κλίβελαντ. Πάντα πίστευα πως ο Ράιλι τα πήγαινε καλά με τους παίκτες του. Ωστόσο, κάτι έγινε εκεί και το... γυαλί έσπασε. Σίγουρα ξέρω πάντως πως στον ΛεΜπρον αρέσει η ειδική μεταχείρηση».

Θέση πήρε και ο Μάβερικ Κάρτερ, ο οποίος είναι συνεργάτης του ΛεΜπρον στην εταιρία LRMR, αλλά και συμμαθητής του: «Θα μπορούσε να πει ότι ο ΛεΜρπον δεν είναι καλός μπασκετμπολίστας ή ο,τιδήποτε άλλο. Είναι η φράση “ομάδα καταδίωξης” και ο χαρακτηρισμός αυτός που με προσβάλλει. Αν έλεγε “ο Τζέιμς και ο ατζέντης του”, “ο Τζέιμς και οι συνεργάτες του” θα ήταν άλλο πράγμα. Ωστόσο, επειδή είσαι νέος και μαύρος, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη».

Τέλος, ζητήθηκε και η γνώμη του Καρμέλο Άντονι, ο οποίος παίζει στους Νικς και είναι καλός φίλος του ΛεΜπρόν, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο και να μπει ανάμεσα σε αυτήν την διαμάχη λέγοντας πως μάλλον θα έγινε κάποια παρεξήγηση, ενώ κι ο Τάιρον Λου είπε πως αν θέλουν μπορούν να βρεθούν ο Τζάκσον με τον Τζέιμς και να μιλήσουν.

 

NBA Τελευταία Νέα