Γιουλ: «Αναντικατάστατος ο Διαμαντίδης»

Gazzetta team
Γιουλ: «Αναντικατάστατος ο Διαμαντίδης»
Στην απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος υποστήριξε πως ο αγώνας με το «τριφύλλι» θα είναι σκληρός.

Ο 29χρονος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (16/11, 22:00) και υποστήριξε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει πολύ καλά τους Μαδριλένους.

Επίσης, στάθηκε στην απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, λέγοντας, ωστόσο, πως ο Νικ Καλάθης είναι ένας παίκτης-κλειδί για τους «πράσινους».

Τέλος, σχολίασε και την ιδιαίτερη συνάντηση που θα έχει με τον Γιάννη Μπουρούση και τον Κέι Σι Ρίβερς, με τους οποίους ήταν συμπαίκτες στην «Βασίλισσα».

Αναλυτικά είπε για:

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:«Είμαστε ενθουσιασμένοι γι' αυτό το ματς και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά το μυαλό μας γιατί θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι της Ευρώπης, με τους αντίπαλούς μας να είναι ενισχυμένοι με έναν προπονητή που μας γνωρίζει καλά. Θα είναι ένας "πόλεμος". Στην έδρα μας πρέπει να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός πάντα παίζει στο όριο του φάουλ. Ο Τσάβι Πασκουάλ μας ξέρει και σίγουρα θα πρέπει να προετοιμάσουμε κάτι ξεχωριστό, να είμαστε έτοιμοι».

Για τον Νικ Καλάθη και τον Διαμαντίδη: «Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις έναν παίκτη όπως ο Διαμαντίδης, που είναι ένας θρύλος του μπάσκετ. Ο Καλάθης, όμως, τα πηγαίνει πολύ καλά. Είναι ο "παίκτης - κλειδί", έχει πολλά λεπτά και κάνει διαφορετικές δουλειές για την ομάδα του. Προσπαθεί να μην φαίνεται τόσο η απουσία του Διαμαντίδη».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που υπάρχει: «Τα καταφέρνουμε καλά, το πρόγραμμα είναι ίδιο για όλους. Μερικές φορές δεν έχεις τον χρόνο που θες να προετοιμάσεις τα ματς. Έχουμε καλό σταφ και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Για το γεγονός ότι θα παίξει κόντρα στους πρώην συμπαίκτες του, τον Κέι Σι Ρίβερς και τον Γιάννη Μπουρούση: «Είναι πάντα ξεχωριστό να βλέπεις παίκτες που παίξατε μαζί παλαιότερα. Πλέον, όμως, είναι στην αντίπαλη μεριά. Ο κόσμος θα τους καλωσορίσει, είμαι σίγουρος. Είχαν επίδραση στην ομάδα, είναι παίκτες που μας βοήθησαν να πάρουμε τίτλος και το αξίζουν».

Για τα σουτ του στο φινάλε του χρόνου: «Όταν τα έχεις πάει καλά και έχεις βάλει τέτοια σουτ στο τέλος μιας επίθεσης ή του δεκαλέπτου, η αντίπαλη άμυνα σε προσέχει περισσότερο και εσύ πρέπει να βρεις την καλύτερη επιλογή για την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως αν βρω λίγο χώρο, θα σουτάρω. Αλλά, μια άλλη φορά, το παιχνίδι είχε βγει έτσι που στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχα δώσει πάσα στον Ντόντσιτς».