Γκιστ: «Ο κόουτς Πασκουάλ ξέρει τον τρόπο!»

Γκιστ: «Ο κόουτς Πασκουάλ ξέρει τον τρόπο!»

Γιώργος Κούβαρης
Γκιστ: «Ο κόουτς Πασκουάλ ξέρει τον τρόπο!»
Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για την δύσκολη εβδομάδα του «τριφυλλιού» και τα δύο παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και τον Ολυμπιακό στην Αθήνα!

Οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για την... διαβολοβδομάδα και τα δύο κρίσιμα ματς με τη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό, αν και για τον Τζέιμς Γκιστ προέχει η αναμέτρηση της Τετάρτης (16/11, 22:00) στην Μαδρίτη.

«Κοιτάζουμε ένα ματς κάθε φορά. Αυτήν τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε καθόλου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, παρά μόνο αυτό με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τετάρτη. Κοιτάζουμε μόνο πώς θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και έτοιμοι για την αναμέτρηση στην Ισπανία. Ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα...» ήταν τα λόγια του Αμερικανού γι' αυτά τα παιχνίδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, τόσο από βαθμολογικής πλευράς, όσο και απο ψυχολογικής. Κυρίως η αναμέτρηση της Παρασκευής (18/11) κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Οπως είπε ο Γκιστ προέχει η Ρεάλ Μαδρίτης την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Τσάβι Πασκουάλ,: «Ο κόουτς Πασκουάλ ξέρει καλά τη Ρεάλ και σίγουρα θα έχει τις ιδέες του γι’ αυτό το ματς. Εχει παίξει πολλές φορές εναντίον του κόουτς Λάσο, οπότε γνωρίζει πολύ καλά πώς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Θα δούμε το πλάνο του, θα μας το αναλύσει και από εκεί και πέρα είναι θέμα και των παικτών να εκτελέσουμε σωστά τις οδηγίες που θα μας δώσει».

Οσο για τις αλλαγές που έχει φέρει; «Για μένα δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Αλλωστε πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα έχω αλλάξει και πέντε προπονητές. Σίγουρα έχει διαφορετική φιλοσοφία, αλλά ο παρονομαστής είναι ίδιος. Ολοι οι προπονητές θέλουν από τους παίκτες του το ίδιο πράγμα».

Και κατέληξε μιλώντας για τη Ρεάλ: «Σίγουρα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με πέρυσι και πρέπει να δούμε με λεπτομέρεια τι στυλ μπάσκετ παίζει, που είναι δυνατή, όπως επίσης και τις αδυναμίες της που πρέπει να χτυπήσουμε».