Η Euroleague θυμάται την παρουσία του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό

Gazzetta team
Η Euroleague θυμάται την παρουσία του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό
Με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (16/11, 20:00), για την 7η αγωνιστική της Euroleague, η ευρωπαϊκή διοργάνωση υπενθυμίζει τη σχέση που είχε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους «ερυθρόλευκους».

Ως... πρόγευμα της 7ης αγωνιστικής της Euroleague, όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την Τετάρτη (16/11, 20:00), η ευρωπαϊκή διοργάνωση θυμήθηκε την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του προπονητή των «μπλαουγκράνα», Γιώργου Μπαρτζώκα, και των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά:

«Όταν ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε τον πάγκο του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι του 2012, ήρθε αντιμέτωπος με μεγάλες προσδοκίες, καθώς η ομάδα του Πειραιά είχε... συνταράξει όλη την ήπειρο με την κατάκτηση της Euroleague. Αυτό που συνέβη τους επόμενους 10 μήνες που ακολούθησαν ήταν ένα από τα καλύτερα κεφάλαια της ιστορίας των “ερυθρολεύκων”. Ο Μπαρτζώκας δεν οδήγησε μόνο τον Ολυμπιακό στο Final Four του Λονδίνου το 2013, αλλά έγινε και ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο – ο Δημήτρης Ιτούδης μπήκε σε αυτό το “κλαμπ” τον προηγούμενο Μάιο.

Ο Ολυμπιακός, επίσης, κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα και αυτή την Τετάρτη επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του για πρώτη φορά, από τότε που άφησε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, λίγο πριν την έναρξη της Euroleague 2014-15.

Τα συναισθήματα θα είναι εξίσου έντονα για τον Στράτο Περπέρογλου και τον Τζο Ντόρσεϊ, καθώς και οι δύο στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης με τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος έμεινε στην ομάδα του Πειραιά για δύο σεζόν (2012-14), μαζί με τον Μπαρτζώκα, ενώ o Ντόρσεϊ αποδεσμεύτηκε από την ομάδα τον Νοέμβριο του 2012. Και οι δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν μοιραστεί τεράστιες χαρές κι επιτυχίες με τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, όπβς ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης».