Γκαγκαλούδης: «Δεν μας θέλουνε»!

Gazzetta team
Γκαγκαλούδης: «Δεν μας θέλουνε»!

bet365

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στο gazzeta.gr και τόνισε πως υπάρχουν εξωαγωνιστικοί παράγοντες που στερούν πράγματα από τον Ηρακλή, ενώ αναφέρθηκε και στον εκνευρισμό του στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο.

Το αήττητο του Ηρακλή σταμάτησε στη Νέα Σμύρνη, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 72-65, στο ντέρμπι κορυφής της Α2.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης χαλιναγώγησε τα νεύρα που είχε κατά τη διάρκεια του ματς και βοήθησε τον «Γηραιό» να μειώσει αισθητά στο σκορ (59-52, 68-63, 69-65), ειδικά στην τέταρτη περίοδο, καθώς ήταν εύστοχος τρεις φορές πίσω από τα 6.75μ και είχε 2/2 βολές, ωστόσο αυτός και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από το Κλειστό της Αρτάκης.

Ο 38χρονος γκαρντ, μετά το τέλος της αναμέτρησης, μίλησε στο gazzeta.gr και υποστήριξε πως η ομάδα του δεν παρουσιάστηκε αντάξια των προσδοκιών, όπως θα έπρεπε: «Κάποια στιγμή θα σταματούσε το αήττητο, δεν μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Σταμάτησε εδώ, δεν έγινε κάτι. Παίζαμε εκτός έδρας και νομίζω πως είναι μία ήττα, η οποία δεν θα μας στοιχίσει για τη συνέχεια. Τεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν συνδιεκδικητή, που έχει κι αυτός στόχο, όπως κι εμείς, την άνοδο στην Α1. Κακά τα ψέματα, θεωρώ πως δεν ήμασταν καλοί. Αλλά έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, παραλίγο να το πάρουμε κιόλας» και συνέχισε χειμαρρώδης, αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία: «Δυστυχώς, για εξωαγωνιστικούς παράγοντες, κατά την ταπεινή μου άποψη, όποτε φτάναμε κοντά, γινόταν κάτι... μαγικό κι ο Πανιώνιος έφευγε πάλι στο +9-10. Εμείς το έχουμε καταλάβει αυτό, το έχουμε νιώσει στο πετσί μας από την πρώτη αγωνιστική. Δεν μας θέλουνε! Η διαιτησία που έχουμε είναι απαράδεκτη σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει, ακόμα και στην έδρα μας. Όχι ότι φταίει αυτό, προς Θεού. Στο ξαναλέω πως ήμασταν κακοί».

Ο παίκτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν δίστασε να εκφράσει και τον εκνευρισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους «κυανέρυθρους», τον οποίο «πλήρωσε» με μία τεχνική ποινή. «Είναι φυσιολογικό να εκνευρίζεσαι γιατί, όταν είσαι μέτριος προς το κακός, αλλά ξαφνικά σου δίνεται η ευκαιρία να χτυπήσεις το παιχνίδι και δεν μπορείς για πολλούς λόγους, εκείνη την στιγμή, μέσα στο γήπεδο, είσαι άνθρωπος, δεν είσαι ρομπότ! Κι εκνευρισμό έχεις, και νεύρα έχεις και όλα. Αλλά το ξεχνάμε αυτό, τελείωσε πλέον, πάει πέρασε».

Όσον αφορά το πιο δύσκολο πρόγραμμα που είχε ο Ηρακλής σε σχέση με τον Πανιώνιο, ειδικά στα τελευταία δύο ματς, που αντιμετώπισε Δούκα και Εθνικό, ο Γκαγκαλούδης υποστήριξε πως δεν έπαιξε τόσο ρόλο αυτό το γεγονός. «Δεν νομίζω. Έμπειρα παιδιά είμαστε. Έχουμε κάνει και “χειρότερα”. Κάποιες εποχές παίζαμε κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Έχουμε βγάλει ένα πρόγραμμα έξι αγωνιστικών τα οποία είναι Δούκας εκτός, Πανιώνιος εκτός, Αρκαδικός εκτός κι από αυτά έχουμε πάρει τα δύο από τα τρία. Οπότε, αυτή η ήττα για εμάς δεν είναι κάτι τρομερό. Δεν χάνουμε κάτι. Ο Πανιώνιος θα έχανε, αν είχε ηττηθεί από εμάς εδώ. Εμείς, τώρα έχουμε μπροστά μας έξι παιχνίδια με ομάδες “υποδεέστερες”, στα χαρτιά πάντα, από εμάς. Όλα είναι δύσκολα. Και ελπίζουμε να είμαστε στην πρώτη τριάδα και στο τέλος να... ξυρίσουν τον γαμπρό που λένε (γέλια)».

Σχετικά με τον επόμενο αγώνα, όπου ο «Γηραιός» θα φιλοξενήσει το Ψυχικό στο «Ιβανώφειο», ανέφερε πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Α2: «Τώρα κοιτάμε το Ψυχικό, το οποίο φιλοξενούμε στην έδρα μας. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Εδώ, ο Αρκαδικός νίκησε το Φάρο. Αν δεν είσαι σοβαρός, θα χάσεις από τον οποιονδήποτε. Εμείς έτσι αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια, με σοβαρότητα, και γι' αυτό είχαμε κάνει και το 5 στα 5 μέχρι στιγμής. Προχωράμε με συγκέντρωση, να νικήσουμε το Ψυχικό. Μια ομάδα που έχει στόχο είτε να μπει στα πλέι οφ, είτε να αποφύγει τα πλέι άουτ. Θέλουμε να κάνουμε το 6-1 κι απο εκεί και πέρα να δούμε τα παιχνίδια που θα έχουμε στη συνέχεια, τα οποία είναι βατά για εμάς, ώστε να προχωρήσουμε, να κερδίζουμε και να φτάσουμε στο τέλος του πρώτου γύρου με ένα θετικό πρόσημο, για να είμαστε κοντά στον στόχο μας».

Τέλος, αν η λέξη «άνοδος» έχει γίνει... εμμονή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «Με το ρόστερ που έχει η ομάδα, και με την πορεία που έχει μέχρι στιγμής, έχουμε ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο πρώτα από όλα! Θα έλεγα ψέματα και θα κοροϊδευόμασταν αν σου έλεγα πως αυτή η ομάδα δεν θέλει την άνοδο ή δεν μπορεί να ανέβει ή δεν έχει ως στόχο να ανέβει. Τώρα θα γίνει αυτό απευθείας ως πρώτη; Θα γίνει μέσω μπαράζ; Όπως και να έχει, είμαστε για άνοδο»!

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα