Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 80-65

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 80-65

bet365

Xωρίς να εντυπωσιάσει και τον Πασκουάλ να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 80-65 και κράτησε δυνάμεις για τα δύο μεγάλα ματς με Ρεάλ και Ολυμπιακό

Από τη στιγμή που η εβδομάδα που έρχεται θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως... Μεγάλη Εβδομάδα για τους «πράσινους» ήταν λογικό και επόμενο για τον Καταλανό προπονητή να κρατήσει «φρέσκους» τους παίκτες του.

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός Superfoods έβγαλε την... υποχρέωση και μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στα δύο μεγάλα ματς της EuroLeague που ακολουθούν. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν πάτησαν το πόδι στο γκάζι σε κανένα σημείο του αγώνα (σ.σ. αλλωστε δεν χρειάστηκε) Οι Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Παππάς μπορεί να ήταν... εκτός κλίματος αγώνα στο ματς με την Μακάμπι, αλλά στην αναμέτρηση με τους Ροδίτες πήραν ψυχολογία πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση.

Οι «πράσινοι» δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ είχαν στείλει τον δείκτη του σκορ και στο +19 (71-52) στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Στα αξιοσημείωτα του ματς και η παρθενική εμφάνιση του Κωνσταντίνου Γόντικα, ο οποίος στην παρθενική του εμφάνιση στην 12άδα της ομάδας πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ήταν ολοφάνερη από το ξεκίνημα του αγώνα η πρόθεση του Τσάβι Πασκουάλ να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να ξεκουράσει παίκτες που τράβηξαν το κουπί τις τελευταίες εβδομάδες. Απο τη στιγμή που η βασική πεντάδα «καθάρισε» με την υπόθεση της νίκης από νωρίς (16-2) είχε την ευκαιρία να ανακατέψει την τράπουλα και να δει διάφορα σχήματα ενόψει των επόμενων αγώνων. Ο Κολοσσός πάλευε αρκετά και προσπαθούσε να μείνει μέσα στο σκορ χάρη στον εξαιρετικό Βασιλόπουλο ο οποίος θυμήθηκε τον παλιό, καλό του, εαυτό. Μάλιστα η διαφορά ήταν στους 14 πόντους στο 17' (36-22) αλλά μια αντεπίθεση διαρκείας του Άχονεν την έριξε και στους έξι πόντους (38-32) λίγο πριν από το ημίχρονο (40-33). Ο Μπουρούσης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε πολύ περισσότερες λύσεις από τον Κολοσσό και μπόρεσε να πάρει διαφορά χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Ακόμα και αν χρειάστηκε να σουτάρει 8 τρίποντα περισσότερα από ότι δίποντα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εκείνος που ηγήθηκε του Παναθηναϊκού (κυρίως στο πρώτο μισό του αγώνα) έχοντας στο σύνολο 19 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 23 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Από τον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν και πάλι εκτός κλίματος αγώνα έχοντας στα 25 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ 3 πόντους με 1/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα σερί 9-0 και έστειλαν εκ νέου τη διαφορά στους 16 πόντους (49-33 στο 22').

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Κωνσταντίνος Γόντικας μπορεί να μην πέτυχε πόντο στα 1:48 που χρησιμοποιήθηκε αλλά κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για την παρουσία του στο παρκέ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή βουτιά του Γιάννη Μπουρούση να σώσει μια χαμένη μπαλιά στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου με το σκορ στο 23-13. Ο Έλληνας σέντερ πρωταγωνίστησε και στην επόμενη φάση όταν με την τάπα του στον Τσούκου, το «πλατς» ακούστηκε σε όλο το γήπεδο!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τις οκτώ περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο και ο Κολοσσός τα 18 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-33, 64-50, 80-65

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα