Μαρκόπουλος: «Αδιανόητο να έχουμε αυτό το ποσοστό στις βολές»

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 71-78

Μαρκόπουλος: «Αδιανόητο να έχουμε αυτό το ποσοστό στις βολές»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό στις βολές που έχει μεταφερθεί στην ψυχολογία των παικτών του και χαρακτήρισε αδιανόητο το 46%.  

Μαρκόπουλος: «Αδιανόητο να έχουμε αυτό το ποσοστό στις βολές»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέφερε αρχικά για την ήττα από την ΑΕΚ: «Ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Μια ομάδα που μεταφέρει το παιχνίδι της, μέσα στη ρακέτα και από εκεί οργανώνεται και δημιουργεί καταστάσεις έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Εμείς, όλα αυτά τα δουλέψαμε πολύ καλά και η άμυνα μας κατά το μεγαλύτερο διάστημα λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο κοντό σχήμα και τις αλλαγές, ίσως από την κούραση, ίσως επειδή ήμασταν στάσιμοι εκείνη τη στιγμή, δεν ακολουθήσαμε όλες τις εντολές. Απλές λεπτομέρειες που στοίχισαν. Το θέμα με τις βολές είναι πρόβλημα και αυτό έχει μεταφερθεί στην ψυχολογία. Πρέπει να το ξεπεράσουν. Είναι αδιανόητο να έχουμε ποσοστό στο 46% στις βολές...».

Για τα πικ εν ρολ του Ούκιτς στο οποίο δεν είχαν λύσεις και την κούραση: «Είναι πολύ τεχνικό θέμα. Είναι το κοντό σχήμα της ΑΕΚ που έπαιζε πικ εν ποπ και έπρεπε κάποιος να σταματήσει τα σουτ. Όταν έπαιζαν με τους κοντούς μας δυσκόλευε να είναι ο Ανδρέας στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Ούκιτς, που το παίζει χρόνια. Στο πρώτο ημίχρονο, δε μας πόνεσε αυτή η κατάσταση, στο δεύτερο δεχτήκαμε καλάθια που υπήρχε ολιγωρία στον τρόπο αντιμετώπισης, ίσως επειδή υπήρχε και η κούραση.

Δεν ήταν μόνο η κούραση, ήταν επιβαρυμένοι από φάουλ οι παίκτες, όσο πηγαίνει προς το τέλος ο αγώνας, το άγχος μεγαλώνει. Είναι πολλοί παράγοντες που λειτούργησαν αρνητικά συνολικά για το αρνητικό αποτέλεσμα».

Best of internet